Skuterom udario u Dačićevu kolonu!
Foto: Nemanja Pančić

Saobraćajka u Kneza Miloša

Skuterom udario u Dačićevu kolonu!

Crna Hronika -
Dušan Radaković (60) skuterom naleteo na kolonu vozila u kojoj je bio premijer i ministar policije Ivica Dačić

BEOGRAD - Skuterom na eskort!Ivica Dačić, premijer Srbije i ministar policije, prošao je bez povreda u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu oko 12.50 časova kada je na njegovu kolonu vozila u Ulici kneza Miloša naleteo Dušan Radaković (60), koji je vozio motor. Teži incident sprečen je zahvaljujući brzoj reakciji Dačićevog obezbeđenja. Naime, poslednje vozilo koje je bilo u pratnji isprečilo se ispred skutera i tako ga onemogućilo da direktno udari u vozilo u kojem se nalazio Dačić.- Kolona od tri „audija“ pod rotacionim svetlima kretala se u pravcu Beograđanke. Premijer Dačić bio je u drugom automobilu. Vozač motocikla išao je iza njih na udaljenosti od oko 500 metara vozeći cikcak - navodi sagovornik Kurira iz policije.Motociklista je obišao sva vozila ispred sebe i približio se koloni, a zatim je pokušao da se ubaci u nju.- Vozač poslednjeg automobila iz pratnje primetio je da je motor prišao blizu, pa je dodao gas, izleteo ispred njega i naglo zakočio. Radaković se tada zakucao direktno u njega - kaže izvor Kurira.Dve starije Beograđanke koje su bile svedoci ove saobraćajke kažu da su policajci iz poslednjeg „audija“ odmah izašli napolje, dok su se druga dva vozila velikom brzinom udaljila s mesta udesa. Premijer je, za svaki slučaj, odmah sklonjen na bezbedno mesto.- Čovek koji je pao sa skutera ležao je na putu. Nije uspeo ni da ustane a dva vozila iz kolone već su bila kod „Beograđanke“ - rekli su očevici.Na lice mesta stigla je policija, koja je obavila uviđaj. Odmah je pokrenuta istraga o ovom incidentu, a tek kada ona bude završena, znaće se šta se tačno dogodilo.

Premijer Dačić je posle incidenta sklonjen na bezbedno mesto
Premijer Dačić je posle incidenta sklonjen na bezbedno mesto

Vučićev "puh" proklizao

Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane, imao je udes u decembru prošle godine u centru Beograda u Brankovoj ulici, kada je blindirani vojni terenac, "mercedes g klase" u kojem je bio Vučic, proklizao.

Vicepremijer se vraćao s gostovanja na RTS i zbog leda na kolovozu „puh" je proklizao u Brankovoj ulici. Da ne bi udario u neko vozilo i time izazvao vecu nesrecu, vozac je skrenuo i tada se na trotoaru zakucao u banderu ulicne rasvete.

Motorista: Žurio sam kućiDušan Radaković posle udesa je izjavio da je hteo da iskoristi kolonu jer je žurio kući.- Hteo sam da izbegnem veliku gužvu koja se stvorila u ulici Kneza Miloša. Međutim, poslednje od tri vozila iz te kolone naglo je ukočilo i udario sam u njega - rekao je Radaković, za kojeg je utvrđeno da je imao 0,12 promila alkohola u krvi. Protiv njega je podneta prekršajna prijava.

Ugrožena bezbednost Pred početak vanredne konferencije Socijalističke partije Srbije svi novinari bili su podvrgnuti detaljnom pretresu. Kada su predstavnici medija pitali koji je razlog tog pregleda, odgovoreno im je da je bezbednost premijera i ministra policije Ivice Dačića ugrožena.- Ovakvi pretresi su u ovom trenutku neophodni - kažu u obezbeđenju u centrali SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track