Krali i sekli bronzane biste po seoskim grobljima

Dolijali

Krali i sekli bronzane biste po seoskim grobljima

Crna Hronika -
Šestorica osumnjičenih među kojima je i jedan maloletnik i dve žene terete se da su sa seoskih i mesnih grobalja krali i sekli bronzane biste koje su zatim prodavali kao otpad

BEOGRAD- Obrenovačka policija operativnim radom u zajedničkoj akciji sa kolegama iz Valjeva i Šapca uhapsila je šestoro osumnjičenih, koji se terete da su od sredine januara do 4.februara ove godine na seoskim i mesnim grobljima krali nadgrobne biste i predmete od bakra koje su zatim prodavali kao sekundarne sirovine čime su ostvarili prihod od 200.000 dinara.

Uhapšeni su su Života B. (53) , Duško N. (44), Nenad A. (23), Branka N. (29), Maja J. (24) i maloletnog M.N (17), koji se terete za povredu groba i krađu.

- Organizator grupe je bio Života B. iz Drena, dok su ostali uhapšeni svi iz Šapca. Života ih je smestio u svoju kuću u Drenu gde im je bila baza i svako od njih imao je svoja zaduženja. Oni su obično noću odlazili na groblja gde su skidali biste, koje su zatim kada su ih dovozili u Dren u svoj štek sekli brusilicom na komade i prodavali nepoznatim osobama u Šapcu, ispričao je Kuriru izvor iz policijske istrage.

Prema njegovim rečima na meti pljačkaša bilo je seosko groblje u Stublinama odakle su u tri navrata poskidali šest bronzanih bisti, na groblju u Svileuvi kod Koceljeve skinuli su bistu u prirodnoj veličini, Vladimircima tri biste i na Ubu dve.

-Zanimljivo je da je grupa u krađe obično išla iznajmljenim vozilima, koje su pronalazili u Šapcu. Naime Života je posle prodaje isečenih bisti za sebe uzimao 60 posto od zarade na ime smeštaja, ishrane i troškova goriva, kaže Kurirov izvor.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova posle čega će biti izvedeni pred dežurnog istražnog sudiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja