Eksplozija bombe u Tuzli, ima povređenih!
Foto: Tip.ba

Džafer mahala

Eksplozija bombe u Tuzli, ima povređenih!

Crna Hronika -
Nedaleko od mesta eksplozije, pronađeni su delovi otkinutih prstiju

SARAJEVO - Tri osobe su povređene kada je prošle noći bačena bomba u tuzlanskoj Džafer Mahali.

Pedesetšestogodišnji S.D. iz Tuzle teško je povređen, dok su D.R. (24) i R.M. (35) lakše povređeni. "Povređeni S.D. je smešten na Odeljenje intenzivne nege Klinike za anesteziologiju i reanimaciju. On je po prijemu odmah operisan.

Povređeni D.R. je na Klinici za hirurgiju, dok je R.M. još sinoć nakon ukazane pomoći napustio UKC Tuzla, saopštila je pres služba UKC Tuzla, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

U Kantonalnom tužilaštvu Tuzla kažu kako postoje indicije o tome ko je bacio bombu, ali da ne mogu da daju preciznu informaciju o osobi na koju se sumnja."Još se proveravaju navodi. Utvrđujemo okolnosti vezane za ovaj događaj", kazali su u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

Eksplozivna naprava bačena je na asfalt u Džafer Mahali. Iako se prvobitno spekulisalo kako je bomba bačena u blizini kafića Stand by, osoblje kafića je to demantovalo.

"Eksplozija bombe nema nikakve veze s ovim objektom. Mi smo regularno radili kada se čula eksplozija, a potom je ulica blokirana zbog uviđaja. Dakle kafić Stand baj nema nikakve veze s ovim događajem", naveli su zaposleni u tom ugostiteljskom objektu. Eksplozija bombe je uznemirila građane. Tri osobe su povređene, a oštećen je i automobil, najverovatnije vlasništvo povređenog R. M.

Prema prvim informacijama, aktiviranju eksplozivne naprave prethodila je svađa nekoliko muškaraca. Štampa u BiH objavila je da su u blizini mesta eksplozije pronađeni delovi otkinutih prstiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track