PRIVOĐENJE: Koristili usluge maloletnih prostitutki

Smederevo

PRIVOĐENJE: Koristili usluge maloletnih prostitutki

Crna Hronika -
Smedrevska policjja u nastavku istrage otkrila i privela 13 osoba za koje se sumnjiči da su koristili usluge maloletnih prostitutki

SMEDEREVO - Policijska uprava u Smederevu, nastavljajući rad na identifikaciji osoba koje su učestvovale u trgovini ljudima otkrivenoj u januaru, procesuirala je još 13-oricu osumnjičenih, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, saopštila je smederevska policija.

Kako je navedeno u prethodnom saopštenju iz januara, Darko A. (23) i Slobodan A. (44) iz Smedereva osumnjičeni su da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji.

Oni su osumnjičeni da su podvodili pet maloletnica (starosti 15 i 16 godina) i na taj način izvršili krivično delo trgovina ljudima i devet punoletnih devojaka i na taj način izvršili krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije.

Uspostavljanjem kriminalističke obrade, tokom januara i februara ove godine, identifikovana su i procesuirana još 13-orica osumnjičenih, da su koristili seksualne usluge maloletnica, iako su znali da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.

Dvojica prvoosumnjičenih se terete da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali devojke da pružaju seksualne usluge mušterijama koje su oni nalazili i kod kojih su ih odvozili.

Devojke koje su htele da prekinu to da rade, ucenjivali su i pretili im da će svima pričati čime se bave, a pojedine su i fizički zlostavljali.

Policija do sada zna za oko 30 "mušterija" iz ovih gradova, starosti od 25 do preko 60 godina, koji su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima i kućama, u motelima i hotelima i na privatnim zabavama.

Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara, od čega bi njima nekada davali pola sume, a nekada im ne bi dali ništa.

Prvoosumnjičenim Slobodanu A. i Darku A. iz Smedereva, koji su uhapšeni tokom januara meseca, istražni sudija Višeg suda u Smederevu produžio je pritvor, a protiv ostalih osumnjičenih lica, danas je u redovnom postupku podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, navedeno je u saopšstenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track