ADA: Čuke utopio kao lomljeno zlato

Rasvetljena krađa zlatnih satova i ikone

ADA: Čuke utopio kao lomljeno zlato

Crna Hronika -
Protiv Ilije J. (41) iz Bačkog Petrovog Sela, podneta krivična prijava zbog krađe 26 zlatnih satova i vredne ikone “Svetog Arhangela Mihaila”

ADA: Profesionalac!Iliju J.(41) iz Bačkog Petrovog Sela, policija sumnjiči da je provalio u dve kuće u Adi, iz kojih je ukrao kolekciju od 26 zlatnih satova vrednih oko 1,15 miliona dinara, i ikonu “Svetog Arhangela Mihaila”.

Prema saznanjima Kurira, ikonu iz 1905. godine, čija je vrednost procenjena na oko 110 hiljada dinara, prodao je za samo 120 evra jednom galeristi u Novom Sadu.

Osumnjičeni Ilija J. dobro je poznat policiji. Oprobao se u svim sferama kriminala- teškim krađama, provalama pa čak i trgovini ljudima.

Apelacioni sud u Novom Sadu trebalo bi da mu potvrdi presudu zbog krivičnog dela trgovina ljudima:Znajući da je kolekcionar satova odsutan, Ilija J. je tokom decembra prošle godine provalio u njegovu kuću. Ukradene satove koji su imali između 20 i 60 grama zlata, razmontirao je a potom ih utopio kao lomljeno zlato jednoj zlatari u Banatu. Zlato je pretopljeno u pločice i već sutradan prodato u Mađarsku.

Na njegovo meti našla se još jedna kuća u Adi, u koju je provalio i odneo vrednu ikonu “Svetog Arhangela Mihaila”. Ikona je pronađena kod jednog novosadskog galeriste i vraćena vlasniku- potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track