AFERA LUKA BEOGRAD: Saslušan Miša Omega

AFERA LUKA BEOGRAD: Saslušan Miša Omega

Crna Hronika -
Milomir Joksimović (63) dao izjavu u Upravi kriminalističke policije u vezi s objektom koji je prodao „Luci Beograd“

BEOGRAD - U svakoj čorbi mirođija!Milomir Joksimović (63), poznatiji kao Miša Omega, saslušan je prekjuče u Upravi kriminalističke policije u vezi s privatizacijom „Luke Beograd“.Prema rečima Kurirovog izvora bliskog istrazi, Joksimović je dao izjavu u svojstvu građanina.- Praćenjem tokova novca osumnjičenih u predmetu „Luka Beograd“ došlo se do podataka koji su doveli i do Milomira Joksimovića. Otkriveno je da je on bio vlasnik jednog objekta koji je prodat „Luci Beograd“ - kaže naš sagovornik, koji nije hteo da precizira o kom objektu je reč.Kako saznajemo, Omega je inspektorima rekao da je tačno da je imao nepokretnost u svom vlasništvu i u višesatnoj izjavi sve detaljno objasnio.- Nije krio da je taj objekat prodao „Luci Beograd“. Joksimović je zatim opisao kako ga je prodao i po kojoj ceni. Takođe je dostavio svu potrebnu dokumentaciju u vezi s tim - naveo je izvor Kurira.Inače, Milomir Joksimović dovodi se i u vezu s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je u Srbiji optužen za šverc više tona kokaina, kao i za pripadnost klanu odbeglog Pljevljaka Darka Šarića. Banana i Omega su 2002. godine po povratku Radulovića u Srbiju osnovali kompaniju „Banana king“, u kojoj je bio i Slavko Despot, vodeći uvoznik kubanskih cigara.- Kao i u nekim prethodnim partnerstvima u kojima je bio Radulović, ni ovo nije dugo potrajalo. Iste godine u decembru rasturili su partnerstvo, a Radulović je firmu zatvorio krajem 2006. godine.Osim Miše Banane, Joksimović je u prijateljskim odnosima i sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, kom se između ostalog sudi i za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića. Joksimović je na suđenju u kom je Jocić optužen da se opirao hapšenju na njegovom rođendanu 25. oktobra 2007. godine izjavio da je bio na toj proslavi jer je sa Amsterdamom prijatelj.

Kupovao firme Jocinim parama?Poreska policija je 2009. godine kontrolisala sve firme u kojima je Joksimović imao bilo kakvog udela jer se sumnjalo da je on parama Sretena Jocića privatizovao neke od njih. Tada je i Ivica Dačić potvrdio da policija proverava sve firme Miše Omege.

Pričao o „C marketu“Policija je, inače, prekjuče prilikom saslušanja Miroslava Miškovića, vlasnika „Delta holdinga“, i njegovog sina Marka proveravala i sumnje da su novcem od „C marketa“ privatizovali „Luku Beograd.“.

Dugovao plateRadnici GIK Prvi maj pre nekoliko godina blokirali su prugu kod Lapova jer im je njihov gazda Milomir Joksimović dugovao šest plata. Tadašnji ministar ekonomije Mlađan Dinkić javno je izrazio čuđenje što niko ranije javno nije prozvao ovog biznismena, koji raspolaže velikom imovinom i može da plati dug radnicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track