ŠABAC: 13 godina zatvora za ubistvo oca sekirom

Pravosuđe

ŠABAC: 13 godina zatvora za ubistvo oca sekirom

Crna Hronika -
Dejan Ilić (27) osuđen je na 13 godina zatvora jer je 29. februara prošle godine sekirom ubio svog oca Radovana (53), a potom telo isekao u komade i bacio u Tabanovačko jezero

BEOGRAD - Dejan Ilić (27) iz sela Vukošić kod Šapca pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora jer je 29. februara prošle godine sekirom ubio svog oca Radovana (53), a potom telo isekao u komade i bacio u Tabanovačko jezero nedaleko od grada.

Apelaconi sud u Beogradu je odbio žalbu Ilićevog branioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Ilić osuđen zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo.

U presudi se navodi da je Ilić oglašen krivim što je 29. februara 2012. godine u porodičnoj kući u Vukošiću u stanju bitno smanjene uračunljivosti ubio oca nakon kraće svađe.

Najpre mu je zadao udarac oštricom sekire u prednji deo glave, a zatim i tupim delom sekire u potiljačni deo glave, usled kojih je čovek zadobio povrede od kojih je preminuo na licu mesta.

Nakon toga je, kako bi prikrio svoj zločin, očev leš odvezao automobilom do Tabanovačkog jezera i bacio ga u vodu.

"Potom je preduzeo sve mere da se u kući prikriju tragovi krvi da bi 5. marta 2012. godine policiji prijavio njegov nestanak", navodi se u presudi.Tokom krivičnog postupka sprovedeno je psihijatrijsko veštačenje Ilićevog stanja, koje je pokazalo da nije poremećen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track