Otkazano saslušanje Lavrentija zbog obaveza

Slučaj Zarubac

Otkazano saslušanje Lavrentija zbog obaveza

Crna Hronika -
Saslušanje episkopa Lavrentija u šabačkom sudu po zahtevu porodice Zarubac odloženo je zbog nedoložnih obaveza episkopa, a sledeći termin saslušanja još nije poznat

ŠABAC - Saslušanje episkopa Lavrentija u šabačkom Višem sudu po zahtevu porodice Zarubac, čiji je sin ubijen u centru za odvikavanje od narkomanije "Sretenje", otkazano je zbog prethodno ugovorenih obaveza šabačkog episkopa, rečeno je u tom sudu.

Naknadni termin kada će istražni sudija saslušati episkopa, čije je svetovno ime Živko Trifunović, još nije utvrđen.

Postupak pred istražnim sudijom pokrenuli su oštećeni nakon što je njihov zahtev odbilo Više javno tužilaštvo.

Prema objašnjenju portparola šabačkog Višeg suda Slobodana Velisavljevića, porodica Zarupac tereti episkopa za krivično delo teškog ubistva u podstrekavanju i delo zlostavljanja i mučenja u podstrekavanju.

O tim delima izjasniće se istražni sudija nakon saslušanja episkopa Lavrentija. Za ubistvo Nebojše Zarupca okrivljen je sveštenik Branislav Peranović kojem je, saslušanjem svedoka, suđenje počelo 17. januara a nastavak procesa zakazan za 21. februar kada će pred sudom govoriti veštaci.

Peranović je 6. avgusta u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici naneo veći broj udaraca šipkom i pesnicama Zarupcu što je izazvalo smrt.

Zarupac je bio štićenik u Centru za odvikavanje od droga "Sretenje" koji je osnovao Peranović uz blagoslov eparhije šabačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track