VUKOVAR: Otkriveni Osiječani koji su pretukli sina pravoslavnog sveštenika

Istraga

VUKOVAR: Otkriveni Osiječani koji su pretukli sina pravoslavnog sveštenika

Crna Hronika -
Vukovarsko sremska policijska uprava otkrila je dvojicu mladića iz Osijeka koji su početkom februara u Borovu pretukli sina pravoslavnog sveštenika u Vukovaru

ZAGREB - Vukovarsko-sremska policija saopštila je da je utvrdila identitet dve osobe koje su učestvovale u verbalnom, a potom i fizičkom obračunu u Borovu posle nedavnog protesta u Vukovaru zbog najavljenog uvođenja srpskog jezika i pisma u zvaničnu upotrebu u tom gradu.

U tom sukobu koji se dogodio 2. februara ispred jednog ugostiteljskog objekta u Borovu, lakše je povređen 21-godišnji Milan Lukić.

Policija je saopštila da je reč o dve mlađe, punoletne osobe s područja Osijeka.

O događaju je sačinjen poseban izveštaj koji je, kako dodaje policija, prosleđen nadležnom državnom tužilaštvu na njihovu dalju nadležnost i postupanje.

Posle protesta zbog uvođenja srpskog jezika u zvaničnu upotrebu u Vukovaru, lokalni mediji su objavili da je napadnut i lakše povređen 21-godišnjak, sin pravoslavnog sveštenika u Borovu.

Napali su ga, prema medijima, dvojica iz autobusa belomanastirskih oznaka kojim je deo demonstanata organizovano stigao na vukovarski protest.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track