Hapšenje zbog malverzacija u Vojno-građevinskom centru

Korupcija

Hapšenje zbog malverzacija u Vojno-građevinskom centru

Crna Hronika -
Osmoro osumnjičenih od koji je troje privedeno istražnom sudiji Višeg suda zbog malverzacija i korupcije u Vojno-građevinskom centru Beograd

BEOGRAD - Vojna policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, podnela je krivičnu prijavu protiv osam osoba, od kojih je troje privedeno istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopšilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe službenog položaja time što su jednom od osumnjičenih pribavili protivpravnu imovinsku korist, za šta su koristili svoj službeni položaj u Vojno-građevinskom centru "Beograd", u okviru Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane.

Istražnom sudiji su danas privedeni pukovnik Miroljub Nikolić, bivši načelnik Vojno-građevinskog centra "Beograd", Gordana Jokić, načelnica Odeljenja u Vojno-građevinskom centru "Beograd" za upravljanje nepokretnostima, i Milica Popović, načelnica Prvog odeljenja Direkcije za imovinsko-pravne poslove.

Ostali osumnjičeni su Zdenka Benac, Mila Tomašević, Tanja Milić, Ljubiša Kostić i Petra Jovanović, zaposleni u Direkciji za imovinsko-pravne poslove Ministarstva odbrane Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track