ČAČAK: 550 evra kazne za ubistvo psa sekirom

Presuda za ubistvo životinje

ČAČAK: 550 evra kazne za ubistvo psa sekirom

Crna Hronika -
Borivoje Obradović kaženjen je sa 60 hiljada dinara ( oko 550 evra) za ubistvo dva psa sekirom, iako onto negira, a on i oštećena najvljuju žalbe

ČAČAK - Osnovni sud u Čačku proglasio je Borivoja Obradovića krivim za ubistvo dva psa, zbog čega mu je izrečena novčana kazna od 60.000 dinara.

Presudom su nezadovoljne obe strane i najavljuju žalbe.

Obradović je optužen da je u noći između 31. januara i 1. februara 2010. sekirom ubio dva psa, čiji su vlasnici Danilo i Stana Pavlović iz Gornjeg Milanovca i Milutin Radović iz sela Lalinci.

Optuženi je na suđenju rekao da se ne oseća krivim. Njegov branilac, Veljko Smiljanić je istakao da je Obradović ubio samo jednog psa i to kako je naveo "u krajnjoj nuždi jer ima strah od njih jer su ga ranije ujedali".

Prema rečima oštećene, Stane Pavlović, ona nije zadovoljna presudom i očekuje da tuzilac uloži žalbu u zakonskom roku, jer je bio izričit u zahtevu za se primeni zakon, koji nalaže maksimalnu kaznu.

"Ovde nije u pitanju samo ubijanje, već i zastrašivanje. Kada bude presuda izvršna tražiću materijalnu nadoknadu za duševni bol ", kazala je Pavlovićeva.

Kako je izjavio direktor ORKE, Elvir Burazerović, važno je da je sud proglasio optuženog krivim.

"Potvrđeno je da su psi ubijeni na jedan svirep način, sud je cenio sve dokaze, koji su bili dovoljno jaki i nesporni", naveo je on i dodao da su iz organizacije za zaštitu i brigu o životinjama očekivali izricanje maksimalne kazne, odnosno godinu dana zatvora.

Advokat okrivljenog, Veljko Smiljanić je kazao da će uložiti žalbu Apelacionom sudu, jer je, kako je naveo "nezadovoljan presudom". Smatra da je postojao veliki pritisak od strane medija i nevladinih organizacija.

Okrivljeni Obradović, po presudi, pored kazne treba da plati i sudske troškove u iznosu od 58.390,00 i paušal od tri hiljade dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track