UHAPŠEN UBICA TATONA: Đorđe Prelić nađen u Barseloni!

Vođa Alkatraza pao u Španiji

UHAPŠEN UBICA TATONA: Đorđe Prelić nađen u Barseloni!

Crna Hronika -
Zbog organizovanja ubistva Brisa Tatona, Prelić u odsustvu osuđen na 15 godina, a u bekstvu je od 2009. godine

BEOGRAD - Iza rešetaka.

Đorđe Prelić, koga Srbija potražuje zbog organizovanja ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, uhapšen je u blizini Barselone, izjavio je u sredu veče Ivica Dačić, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

Dačić je rekao da je Prelić uhapšen u sredu u Španiji zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korišćenja lažne putne isprave, a trenutno se nalazi u Barseloni.

Premijer je objasnio da se Prelić najpre izjasnio da je državljanin Češke, a kad ga je policija privela, priznao je da u Srbiji ima problem zbog ubistva.

- Iz Španije nam je javljeno da je završena identifikacija i da je na osnovu otisaka prstiju potvrđen identitet Đorđa Prelića - rekao je Dačić.

Đorđe Prelić, jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz, podgrupe Grobara, pobegao je iz Srbije 17. septembra 2009. godine, nekoliko sati nakon što je u centru Beograda, uoči utakmice Partizan - Tuluz, organizovao napad na Francuza.

Od brutalno nanetih povreda Taton je 12 dana kasnije preminuo u beogradskom Kliničkom centru. Prelić je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog organizovanja ubistva, ali je kazna kasnije smanjena na 15 godina.Prelić je najpre pobegao u Holandiju, a policija je imala podatke da je iz Srbije izašao s lažnim dokumentima i uz pomoć jednog policajca.

Bris Taton
Bris Taton

Čovek Luke Bojovića

Đorđa Prelića mnogi su smatrali čovekom Luke Bojovića.

Navodno, on je bio zadužen za rasturanje droge na Karaburmi, a u tom poslu je od vremena policijske akcije „Sablja“, kad su iz zemlje pobegli „zemunci“ koji su kontrolisali taj kraj Beograda.

Pod Bojovićevom zaštitom bio je i dok se krio u Holandiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track