OGORČENI RODITELJI: Drobnjaka treba da je sramota!

Otac i majka poginule devojke

OGORČENI RODITELJI: Drobnjaka treba da je sramota!

Crna Hronika -
Ne mogu da verujem šta direktor „Puteva Srbije“ govori, kaže Branislav Mušikić, otac Bojane (30), koja je poginula kad je kolima naletela na stubove za koje je Zoran Drobnjak rekao da bi ih „video i ćorav vozač“

NOVI SAD - Da podnese ostavku!Skandalozna izjava Zorana Drobnjaka, generalnog direktora JP „Putevi Srbije“, da bi „i ćorav video betonske stubove“ u koje su se prošle nedelje, u roku od samo dva dana, zakucala dva automobila, šokirala je porodicu Mušikić iz Vrbasa.- Svojom sramnom izjavom Drobnjak nam je sipao so na ranu. Ogorčeni smo ovakvim rečnikom i tražimo od Drobnjaka da podnese ostavku - izjavio je za Kurir Branislav Mušikić, otac Bojane Mušikić (30), koja je u petak uveče poginula kad je „seatom“ udarila u neosvetljene stubove nezavršene naplatne rampe na izlasku na auto-put kod Novog Sada.- Ne mogu da verujem šta Drobnjak govori samo da bi sačuvao fotelju! Bojana je bila iskusan vozač i proputovala je kolima pola sveta. Svesni smo da nam je ništa ne može vratiti, ali želimo da se utvrdi odgovornost i da krivci budu kažnjeni - kaže Branislav i dodaje da će porodica podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih.Bojana je sahranjena u Vrbasu, a samo veče pre njene pogibije na istom mestu dogodila se nesreća u kojoj su povređene „Zvezde Granda“, koje su se vraćale s humanitarnog koncerta u Novom Sadu. Nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio Stefan Petrušić naleteo na iste betonske stubove. Petrušić je tom prilikom prošao s lakšim povredama, Ana Sević s težim, dok je Vanja Mijatović zadobila prelom grudnog koša i tri pršljena.Inače, posle ove dve nesreće Drobnjak je dao izjavu koja je uzburkala srpsku javnost.- Pa šta ako je bio mrak, stubove bi video i ćorav vozač! Ali ne može da ih vidi ako vozi 200 na sat. Da je vozio koliko je ograničenje, 40 ili 60 na sat, i udario, ništa im se ne bi dogodilo - izjavio je Drobnjak za pojedine beogradske medije.

Ostaci Bojaninog „seata“ posle udesa
Ostaci Bojaninog „seata“ posle udesa

Zoran Drobnjak
Zoran Drobnjak

Izvinio se i mrtvoj Bojani!Nakon što je svojom izjavom izazvao osudu javnosti i pokrenuo lavinu negativnih komentara, Drobnjak se juče izvinio.- Moje reči su pogrešno protumačene. Ipak, izvinjavam se porodici poginule, povređenima i devojci koja je poginula. Neka joj je laka zemlja - rekao je on.

Okanović: Neko pritiska tužilaštvo da ne kazni krivceDamir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da protiv odgovornih za nesreće koje su se 22. i 23. februara dogodile kod Novog Sada mora da se pokrene krivični postupak, ali da neko vrši pritisak na Javno tužilaštvo u Novom Sadu.- Mogla bi da postoji odgovornost više ljudi, pa bi krivičnim postupkom mogli biti obuhvaćeni i izvođači radova, projektant, organ koji je vršio nadzor i odgovorni u JP „Putevi Srbije“. Međutim, imamo nezvanične informacije da neko vrši pritisak na Javno tužilaštvo u Novom Sadu da se taj postupak ne pokrene - rekao je Okanović i dodao da su veštaci sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu utvrdili da je na tom delu puta postojao niz propusta.- Stubovi nisu bili adekvatno osvetljeni, sama boja na njima nije bila odgovarajuća, dizajn stubova dovodi do toga da se vozačima stvara iluzija da su oni postavljeni horizontalno a ne vertikalno, saobraćajni znaci takođe nisu bili odgovarajući - istakao je Okanović.Inače, juče, pet dana posle nesreća, na mestu udesa postavljena je svetlosna signalizacija. U dužini od oko 100 metara postavljeni su treptači, a u Komitetu za bezbednost saobraćaja pitaju zašto je to urađeno ako Drobnjak smatra da stubove može videti i ćorav vozač!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja