KRVNA OSVETA: Rajkina braća prete ubici iz Pančeva

Pašće krv

KRVNA OSVETA: Rajkina braća prete ubici iz Pančeva

Crna Hronika -
Braća ubijene Podgoričanke Rajke Kaluđerović koju je 2011. ubio Pančevac Borivoje Jovanović nezadovoljni kaznom od 20 godina zatvora najavili su krvnu osvetu

PODGORICA – Braća Rajke Kaluđerović (42) iz zetskog sela Mojanovići koju je ubio Pančevac Borivoje Jovanović (40) koji je za to svirepo ubistvo osuđen na 20 godina oštro su reagovali na iznošenje ovakve presude i otvoreno su najavili da će pravdu uzeti u svoje ruke.

Posle presude Jovanoviću koju je izrekla sutkinja Vesna Moštrokol oštoro su reagovala braća ubijene Rajke poručivši da će zbog “ sramne presude” uzeti pravdu u svoje ruke.

“Ovo je sram i stid za državu. Zar da se na 20 godina osudi zlikovac koji je silovao i udavio jednu ženu, koja je ostavila troje dece, braću i sestru. Ovo treba da ide do premijera i predsednika države , da se vidi ko je kriv”, kazao je Miodrag Popivoda, brat ubijene, kazao je da je ovakva presuda sramota za državu

Njegov brat Momo kazao je da je sud njima ostavio da presuđuju.

“Da mi sami uzimemo pravdu u svoje ruke. Tako će i biti, sigurno. Neće na ovome ostati, neka čuju svi glasno i jasno. Neka zapamte današnji dan”, dodao je on.

Državljanin Srbije Borivoje Jovanović (38) iz Pančeva osuđen je u Višem sudu u Podgorici 26. februara ove godine na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora, zbog silovanja i ubistva Podgoričanke Rajke Kaluđerović (42).

Predsednik Veća sudija Vesna Moštrokol osudila je Jovanovića zbog ubistva na 15 godina zatvora, dok je za silovanje osuđen na deset, tako da mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina.

Prema oceni suda, optuženi je počinio ubistvo, ali ne na svirep način, kako piše u optužnici.

Jovanović je uhapšen 10. oktobra 2011. u podgoričkom naselju Donja Gorica, a na saslušanju u policiji ispričao je sve detalje zločina. Telo Rajke Kaluđerović pronađeno je 8. oktobra u šumi na Ćemovskom polju, nedaleko od Kombinata aluminijuma.

Rajkin nestanak prijavio je njen suprug Momčilo Kaluđerović, 3. oktobra 2011. Jovanović je policiji ispričao da je tog jutra ponudio da preveze Kaluđerovićevu, koja je na magistrali u Mojanovićima čekala autobus do grada. Kada je ušla u automobil, Jovanović je skrenuo sa magistrale u šumu i napastvovao ženu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track