Nicović: Đorđa Prelića čuvala albanska mafija!

Novi detalji hapšenja Tatonovog ubice

Nicović: Đorđa Prelića čuvala albanska mafija!

Crna Hronika -
Ministarstvo pravde će u narednih 18 dana pokrenuti postupak za Prelićevo izručenje iz Barselone, gde je vođa Partizanovih navijača uhapšen

BEOGRAD/BARSELONA - Istraga!Ministarstvo pravde najavilo je da će u narednih 18 dana podneti zahtev za ekstradiciju Đorđa Prelića, vođe navijačke grupe Alkatraz, koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Brisa Tatona 2009. u Beogradu.- Prikuplja se obimna dokumentacija jer se Prelić, osim za ubistvo, potražuje zbog još dvadesetak krivičnih dela. Kada dostavimo zahtev, špansko pravosuđe će se o njemu izjasniti u roku od 40 dana. Mogli bi odlučiti da mu se prvo sudi u Španiji za dela koja je tamo počinio ili da ga odmah izruče Srbiji - objašnjava izvor Kurira iz Ministarstva.Policijski ekspert Marko Nicović tvrdi za Kurir da se Prelić, kao jedan od najjačih beogradskih dilera, povezao s albanskom mafijom!- Albanska mafija ceo Balkan opslužuje heroinom, a verujem da su Preliću utočište u Španiji ponudili upravo šefovi ovog narko-klana. Siguran sam da je tokom boravka u Španiji Prelić i tamo morao da obavlja sitnije kriminalne poslove. Na kraju krajeva, uhapšen je posle obične krađe automobila - objašnjava Nicović.Policija i dalje ispituje sve moguće lokacije na kojima se Prelić dosad krio, a nezvanično se saznaje da je tokom bekstva imao i čitavu mrežu pomagača.- Verujemo da se, osim u Španiji, krio na Kosovu, ali i u Crnoj Gori, pa čak i u Beogradu. Sve vreme imao je zaštitu jednog jakog narko-klana, za koji je radio tokom sve četiri godine bekstva - kaže za Kurir izvor iz istrage.Đorđe Prelić, koji je osuđen kao jedan od organizatora napada na Brisa Tatona, uhapšen je u blizini Barselone zbog krađe kola i korišćenja lažne putne isprave.Dok se španski mediji uopšte nisu bavili Prelićevim hapšenjem, svi veći mediji u Francuskoj juče su pisali o kraju četvorogodišnjeg bekstva osumnjičenog za ubistvo njihovog sunarodnika. U medijima se oglasio i Gi Debison, francuski advokat roditelja Brisa Tatona.- Privođenje jednog od glavnih počinilaca ubistva je dobra vest za porodicu. Međutim, to ponovo oživljava njihovu bol zbog tragičnog gubitka sina i ponovo pokreće pitanje svih pravnih prepreka s kojima su se susretali tokom suđenja - rekao je Debison.

Supruga: Četiri godine nisam videla svog muža- Đorđe i ja se još nismo čuli i nemam nikakve informacije o njemu, a iz novina sam saznala da je uhapšen u Španiji. Mnogo mi je teško, ja sam mu žena a nisam ga videla skoro četiri godine - rekla je Prelićeva supruga Tijana Aleksić u kratkom telefonskom razgovoru za Kurir.

Tatonovi: Sve ovo nam je stresnoAlan i Suzan, roditelji ubijenog Brisa Tatona, poručili su preko svog zastupnika Branka Ružića da im je teško da ponovo prolaze kroz bolnu situaciju.- Sve ovo je veoma stresno za nas. Najviše bismo voleli da nas više niko ne zove, da nas ne uznemirava i da nas ostave da živimo sa svojom tugom. Čini se da ceo ovaj postupak nema kraja. Ogorčeni smo i zamolili smo zastupnika iz Srbije da nas ne informiše o toku suđenja, jer nemamo snage - rekli su Alan i Suzan preko svog advokata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track