ŠOKANTNO: Hrvatska policija brutalno tukla demonstrante
Foto: Youtube

Preselo im

ŠOKANTNO: Hrvatska policija brutalno tukla demonstrante

Crna Hronika -
Učesnici protesta tvrde da ih je policija bacala na pod, čupala, šamarala i tukla, a najdeblji kraj izvukli su mladić I devojak koje su policajci premlatili

RIJEKA – Za vreme protesta u organizaciji “Occupy Croatia” došlo je u petak popodne do incidenta u centru Rijeke, kada je hrvatska policija primenila silu prema nekolicini mlađih učesnika ovog protesta.

Na Jutujubu pojavio se snimak policijske brutalnosti Učesnici protesta tvrde da su prvo dvojica policajaca potrčala, da su vukli i čupali jednog momka, koji je, kad su ga ščepali, počeo vikati "upomoć".Kada su se okrenuli odenkuda je dotrčala gomila policajaca, a devojka koja je snimljena nije bila pijana, nego je branila svog momka pred koga je stala I rukama ga zagrlila.

- Bacili su ih na pod, čupali, šamarali. Jedino što su "krivi", jer su se grčevito držali jedno za drugo dok su ih policajci maltretirali. Curu je policajac ošamario više puta”, stoji u opisu pod videom. Tvrde i da je policija tukla djevojku od 19 godina, koja je plakala i vikala i molila da je puste.Riječka policija smatra da nije bilo prekoračenja ovlaštenja, ali su potvrdili da su u tri slučaja primenili sredstva prinude.Ukupno je u akciji privedeno 11 osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=RyK0gFLfll4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track