JEZIVO: Paraćinac zapalio sebe i policajca

Sud u Paraćinu

JEZIVO: Paraćinac zapalio sebe i policajca

Crna Hronika -
Policajac i G.M. su, sa teškim telesnim povredama opasnim po život, zbrinuti u Opštoj bolnici u Ćupriji

PARAĆIN - U holu Osnovnog suda u Paraćinu je G.M (44) polio sebe i policajca zapaljivom tečnošću, potom upalio, pa su obojica teško povređeni, saopštila je Policijska uprava u Jagodini.

Gordanu Milojeviću, iz Svojnova kod Paraćina, kao dužniku dva miliona dinara, trebalo je da se prinudno zaplene stvari.

Pošto je dve nedelje izbegavao izvršenje, ono je zakazano za danas, uz pomoć policije. Ali, dužnik je pola sata ranije došao u sud "već poliven benzinom, izvadio upaljač i zapretio da će se zapaliti. Prišla su mu dva stražara i moj zamenik sudija Milan Mihajlović koji su pokušali da ga smire", rekla je Spasić.

Po njenim rečima, Milojević je tražio da dođe policija, rekao je da je ljut na sud i da nema nameru da vrati dugove.Kada su došla četvorica policajaca, Milojević je kresnuo upaljač i zapalio se.

Stražar Dragan Matić je zadobio opekotine po rukama, a policajcu Blagoju Trajkoviću je plamen zahvatio lice, rekla je Irena Spasić.

Vatru je aparatom ugasio stražar Igor Milojković.Uviđaj je trajao dva sata i za to vreme sud nije radio.

Policajac i Gordan Milojević su, sa teškim telesnim povredama opasnim po život, zbrinuti u Opštoj bolnici u Ćupriji.

Protiv Gordana Milojevića je, kako se navodi, podneta krivična prijava zbog napada na policajca prilikom obavljanja službene delatnosti i krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Dragan Todorović iz Opšte bolnice u Ćupriji rekao je da su povređeni dužnik i policajac stabilno i da im život nije ugrožen

"Pacijenti nemaju baš male opekotine, ali su za sada stabilno. Reč je opekotinama drugog i delom trećeg stepena", rekao je Todorović.

Dodao je da su obojica pod terapijom i da će se tek za dva do tri dana znati koje su opekotine "duboke, a koje plitke". Policajac Blagoje Trajković ima opekotine lica, a radnik sudskog obezbeđenja Dragan Matić opekotine ruku. Matić je, s lakšim povredama, zbrinut u paraćinskoj bolnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track