Najnovije vesti

RACIJA U KRALJEVU: 11 uhapšeni zbog oružja i razbojništva

Policija u akciji

RACIJA U KRALJEVU: 11 uhapšeni zbog oružja i razbojništva

Crna Hronika
Kraljevačka policija u akciji hapšenja privela je 11 osoba koje se trete za ilegalno posedovanje naoružanja i eksploziva, razbojništva i narkotika

KRALJEVO  - Pripadnici Policijske uprave Kraljeva uhapsili su 11 osoba zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, teške krađe i razbojništva, rekao je načelnik Kriminalističke policije PU u Kraljevu Aleksandar Peruničić.

Tokom srede u zajedničkoj akciji pripadnika SBPOK i Policijske uprave Kraljevo uhapšeni su i zadržali do 48 sati Nikola J. (22), Lazar Đ. (22), Đorđe J. (29) svi iz Vrnjačke Banje i Đorđe G. (51) iz Šimanovaca, opština Pećinci zbog osnova sumlje da su izvršili više krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nikola J. i Lazar Đ. su osumnjičeni i za krivična dela teška krađa, a Đorđe J. i Đorđe G. za krivično delo prikrivanje, rekao je Peruničić na konferenciji za novinare.

Peruničić je objasnio da je okvirna vrednost trofejnog oružje, koje je zaplenjeno na nekoliko lokacija u Vrnjačkoj Banji i u Pećincima, opština Ruma, oko 10.000 evra.

Ostalo oružje potiče iz krivičnog dela teške krađa koja je izvršena krajem prošle godine na štetu Matović Predraga iz Bogutovca, dodao je on.

"Akcija još traje, a naknadno će biti utvrđeno poreklo zaplenjenog oružja, da li je kradeno i za koja krivična dela je bilo namenjeno", rekao je Peruničić.

Pripadnici Policijske stanice Vrnjačka Banja uhapsili i zadržali do 48 sati Miloša Č. (29) iz Rsavaca kod Vrnjačke Banje, Jovana B. (23) iz Vrnjačke Banje, Radoslav R. (29) iz Niša, Nebojša M. (34) iz Podgorice zbog osnova sumnje da su izvršili krivičnog dela razbojništvo.

Peruničić je rekao da su pripadnici kraljevačke Kriminalističke policije rasvetlili i razbojništvo izvršeno u noći između 25. i 26. februara, u kafani "Pečeno" kod Kraljeva, a na štetu meštana Milana V.

Oštećeni je ovom prilikom zadobio teške telesne povrede, oduzeto mu je 17.000 dinara, a zbog osnova da je izvršio ovo krivično delo je uhapšen i zadržan do 48 sati Dragoljub S. (47) iz Kraljeva.

Policije je uhapsila i zadržala do 48 sati Cvetka D. (22) iz Žiče zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prilikom pretresa kod ovih lica je pronađeno 230 grama supstance za koje se osnovano sumnja da su opojne droge marihuana i heroin.

Peruničić je rekao da su policijski službenici iz Raške uhapsili i sproveli u Okružni zatvor u Kraljevo Dragana P.(25) iz Raške za kojim je raspisana centralna poternica zbog osnova sumnje da je izvšio osam krivičnih dela teske krađe.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...