Zapaljenima u paraćinskom sudu bolje

Oporavljaju se

Zapaljenima u paraćinskom sudu bolje

Crna Hronika -
Stanje povređenih je dobro, pod terapijom su, opekotine se previjaju, kaže dr Predrag Drenovaković

ĆUPRIJA - Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Predrag Drenovaković izjavio je jutros da je stanje dvojice povređenih od vatre 7. marta u Osnovnom sudu u Paraćinu dobro.

"Stanje povređenih je dobro, pod terapijom su, opekotine se previjaju", rekao je Drenovaković.

Reč je o policajcu Blagoju Trajkoviću (52) iz Policijske stanice u Paraćinu i Gradanu Milojeviću (44), koji je pre dva dana u zgradi Osnovnog suda u Paraćinu, polio sebe benzinom i policajca i zapalio.

Oni se nalaze na Odeljenju plastične hirurgije Opšte bolnice u Ćupriji. Više je stradao policajac, a kod obojice je opečeno više od pet odsto tela. Opekotne su od drugog do trećeg stepena, objasnio je Drenovaković, nekoliko sati posle prijema stradalih u bolnicu.

Prema saopštenju Policijske uprave u Jagodini, G.M je 7.marta, oko 9.30 sati u holu zgrade Osnovnog suda u Paraćinu "najpre sebe, a potom i plicijskog službenika polio zapaljivom tečnošću i upalio". "Tom prilikom obojica su zadobila teške telesne povrede, a lakše je povređen i radnik obezbeđenja suda koji se nalazio na mestu događaja", navedeno je u saopštenju.

Policija je protiv G.M podnela krivičnu prijavu "zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo napada na ovlašćeno sluzbeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično delo izazivanja opšte opasnosti".

G.M je to, navodno, uradio nezadovoljan odlukom Osnovnog suda u Paraćinu da mu se popiše i zapleni imovina zbog duga od dva miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja