Nove krivične prijave protiv čačanskih saobraćajaca

Trgovina uticajem

Nove krivične prijave protiv čačanskih saobraćajaca

Crna Hronika -
Policija sumnja da su Krdžić i Resimić, koristeći svoj službeni položaj posredujući uticali na inspektora Odseka za saobraćajno-tehničke poslove u saobraćajnoj policiji da ne podnese sve prekršajne prijave za utvrđene nepravilnosti

ČAČAK - Čačanska policija saopštila je da je podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku krivičnu prijavu protiv načelnika saobraćajne policije i pomoćnika komandira saobraćajne policije u tom gradu Dragoslava Krdžića i Dejana Resimića zbog sumnje da su izvršilii krivično delo trgovine uticajem.

Krdžić je u februaru suspendovan posle krivične prijave za neprijavljivanje krivičnog dela i počinioca tog dela i privremeno udaljen iz policije. Resimić je u sredu privremeno udaljen iz policije, navodi se u saopštenju čačanske policije.

Policija sumnja da su Krdžić i Resimić, koristeći svoj službeni položaj posredujući uticali na inspektora Odseka za saobraćajno-tehničke poslove u saobraćajnoj policiji da ne podnese sve prekršajne prijave za utvrđene nepravilnosti prilikom kontrole preduzeća Svin doo iz Gornjeg Milanovca.

Sektor unutrašnje kontrole policije podneo je početkom februara krivičnu prijavu protiv načelnika saobraćajne policije Krdžića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela učinioca, a policija je podnela krivične prijave protiv četiri saobraćajca zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i primali mito.

Posle toga, sedam saobraćajnih policajaca štrajkovalo je četiri dana glađu od 11. do 14. februara ispred zgrade saobraćajne policije u Čačku, zahtevajući da se na posao vrati suspendovani Krdžić, kao i četvorica njihovih kolega i da načelnik policije Milovan Petrović hitno ode u penziju jer je ispunio uslove za to.

Četovorodnevni štrajk glađu saobraćajnih policijaca u Čačku okončan je 14. februara, posle sastanka s načelnikom Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragišom Simićem.

On im je tada obećao da neće biti revanšizma prema njima, da će biti sproveden pravedan i hitan disciplinski postupak protiv svih suspendovanih saobraćajaca i načelnika saobrahajne polcije, kao i da će se preispitati zakonitosti u radu načelnika policije Petrovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track