ZALUTAO: Cetinjanku Zorku pogodio metak sa svadbe

A nije ni bila na veselju

ZALUTAO: Cetinjanku Zorku pogodio metak sa svadbe

Crna Hronika -
Majka je u jednom trenutku samo kazala: Što me nešto udari i uhvatila se za vrat, ispričao je sin Vlado

CETINJE - Šezdesetrogodišnju Cetinjanku Zorku Dašić ranio je u nedelju oko 12 časova zalutali metak sa svadbe, dok se sa članovima porodice šetala ulicom nedaleko od hotela “Grand” u tom gradu.

Njen sin Vlado Dašić (31) kazao je da se njegova majka nalazila na oko 20 metara iza njega, kada se nakon rafalne paljbe iz daleka, koju su čuli, požalila na bol u vratu.

Popio sam kafu u Gradskoj kafani sa majkom, sestrom i kumom, nakon čega smo krenuli da šetamo ka hotelu 'Grand'”, rekao je Dašić. Pre hotela, tačnije kod teniskih terena, kaže on, začula se rafalna paljba.

Majka je u jednom trenutku samo kazala: 'Što me nešto udari' i uhvatila se za vrat. Sestra, koja je bila pored nje, dok smo ja i kum bili nedaleko od njih, pogledala je mesto gde je zabolelo i uočila manju rupu. Pozvala me je, nakon čega smo pritrčali i videli da mi je majku ranio zalutali metak, koji joj je prošao kroz kapu od jakne”, istakao je Dašić.

Članovi Zorkine porodice odmah su krenuli da zaustavljaju automobile, kako bi je odveli u bolnicu.

“Jedan momak sa BMW je stao odmah i odveli smo je u Hitnu. Lekari su nakon prijema majku poslali na hirurgiju, gde je iz njenog vrata izvađen zalutali metak, koji je prodro skoro do lopatice. Ona se trenutno nalazi u bolnici i nije životno ugrožena”, kazao je juče Dašić.

Zaposleni u cetinjskoj bolnici obavestili su policiju o događaju i identifikovali Dalibora Vukovića (25), mogućeg krivca za ranjavanje Cetinjanke.

O događaju je obavešten i zamenik osnovnog tužioca na Cetinju Duško Milanović koji je kazao da je policija operativnim putem pronašla osobu koja je na jednoj svadbi pucala iz automatske puške.“Operativnim putem policija je pronašla lice koje je na jednoj svadbi, koja je od mesta ranjavanja udaljena više kilometara, opalila nekoliko hitaca iz automatske puške. To lice je dobrovoljno dalo pušku i priznalo da je pucalo iz nje na svadbi. Nakon toga na teret mu je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, rekao je Milanović.

On je dodao da će veštačenjem puške, koja će biti prosleđena u Forenzički centar u Danilovgradu, biti utvrđeno da li je hitac iz te puške ranio Cetinjanku.

Prema Krivičnom zakoniku, osobe koje počine krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, mogu biti kažnjene od šest meseci do pet godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track