SUĐENJE KARADŽIĆU: Svedoče Dodik, Akaši i Čavoški

Haški tribunal

SUĐENJE KARADŽIĆU: Svedoče Dodik, Akaši i Čavoški

Crna Hronika -
Na listi svedoka osim Dodika i Akašija sledećeh meseca svedočiće Stanislav Galića i Kostu Čavoškog

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić u nastavku suđenja tokom aprila pozvaće 20 svedoka, među kojima su i predsednik RS Milorad Dodik i bivši specijalni izaslanik UN za Jugoslaviju Jasuši Akaši, saopštio je Haški tribunal.

Bivši predsednik RS će sledećeg meseca kao svedoke odbrane pozvati i bivšeg vojnog komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa u sklopu Vojske RS Stanislava Galića, stručnjake za granatiranje i snajpersko delovanje doktore Zoricu Subotić i Mileta Poparića, kao i stručnjaka za politička pitanja u BiH i bivšoj Jugoslaviji Kostu Čavoškog.

U listi svedoka za april Karadžić je naveo i vreme koje procenjuje da će mu trebati za ispitivanje svedoka, a najviše vremena, osam sati, pretpostavlja da će mu biti potrebno za svedočenje Galića, dok će Dodik, kako se procenjuje, svedočiti jedan sat.

Suđenje Karadžiću nastavljeno je, a u toku ove nedelje optuženi je ranije najavio da će ispitati sedam novih svedoka.

Od početka dokaznog postupka odbrane, sredinom oktobra prošle godine, sašlušano je 105 od 600 najavljenih svedoka.

Optužnica tereti Karadžića za genocid u Srebrenici, progone nesrpskog stanovništva sa velikih podučja BiH, teror nad civilima u Sarajevu snajperskim delovanjem i granatiranjem i za uzimanje pripadnika UN za taoce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track