VRANJE: Policija istražuje novu prijavu protiv Pahomija

Skandal u Crkvi

VRANJE: Policija istražuje novu prijavu protiv Pahomija

Crna Hronika -
Protiv Tomislava Gačića Osnovno tužilaštvo u Vranju pokrenulo istragu zbog sumnje da je seksualno zlostavljao Nemanju S. (24), magacionera u Eparhiji vranjskoj, i uskoro će biti saslušan pred inspektorima

VRANJE - Istragom do istine.Protiv Tomislava Gačića, vladike Pahomija u Eparhiji vranjskoj, Osnovno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je istragu zbog sumnje da je skoro devet godina seksualno uznemiravao i zlostavljao Nemanju S. (24), magacionera u toj eparhiji. Prema rečima Slađana Velinovića, načelnika PU za Vranje, policija je započela provere koje bi mogle dovesti do rasvetljavanja ovog slučaja.- Osim Nemanjine izjave, proverićemo još neke okolnosti koje će pomoći otkrivanju istine - kaže Velinović za Kurir.Tokom narednih dana tužilaštvo bi trebalo da predloži svedoke koje će policija saslušavati.- Na informativni razgovor će biti pozvan i vladika Pahomije, ali i ljudi koji su upoznati s njihovim odnosom - objasnio je Velinović.Ovo je drugi put da Pahomija optužuju za seksualno zlostavljanje dečaka. Podsetimo, on je prvi put osumnjičen da je 31. decembra 2002. godine u prostorijama Eparhije vranjske zlostavljao maloletnike N. I., S. R., K. M. i T. M.- Tada su ga teretili za pedofiliju, ali je na kraju ipak oslobođen optužbi - kaže izvor Kurira upoznat sa ovim slučajem.Inače, Nemanja S. prijavio je policiji da ga je vladika svakodnevno seksualno uznemiravao.- Govorio je da hoće da mi pomogne, da mi bude drugi otac i da mi daje novac. Jednom je neko ušao u kancelariju i video vladiku u neprimerenom položaju - ispričao je inspektorima Nema-nja S.

Prijaviće vladiku SinoduNemanja. S. je, posle odlaska u policiju, otputovao za Beograd.- Uradio je to kad je saznao da je njegova službena beleška iz PU Leskovac došla u ruke vranjske policije, u koju, kako je rekao, nema poverenja. Zbog toga će pravdu tražiti u MUP Srbije, a obratiće se i Svetom sinodu SPC - kaže jedan Nemanjin poznanik.

Otišao iz BiH zbog pedofilije?Vladika Pahomije je sa službovanja u BiH prebačen u Srbiju, takođe zbog seksualnog zlostavljanja dečaka, kaže izvor Kurira.- On se od tih optužbi brani tako što stalno ističe da je operisao prostatu i da je usled toga impotentan - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track