ZAGREB:  Ključni svedok protiv Tomislava Merčepa izbegava suđenje

Ratni zločin

ZAGREB: Ključni svedok protiv Tomislava Merčepa izbegava suđenje

Crna Hronika -
Bajramović, koji je javno govorio o Merčepovim zločinama, nije se odazvao na sudske pozive, a policija ga nije pronašla na prijavljenoj adresi, pa nije mogao biti priveden u zagrebački Županijski sud

ZAGREB – Bivši pripadnik rezervnog sastava policije Miro Bajramović, nije se u ponedeljak opet pojavio na suđenju Tomisalvu Merčepu, iako ga je na suđenje za nezakonito hapšenje, zlostavljanje i ubijanje srpskih civila 1991 trebala privesti policija.

Bajramović, koji je javno govorio o Merčepovim zločinama, nije se odazvao na sudske pozive, a policija ga nije pronašla na prijavljenoj adresi, pa nije mogao biti priveden u zagrebački Županijski sud.

Bajramoviću se ranije sudilo za ubistva u Pakračkoj poljani, za koju se saznalo još daleke 1992, kada je u istrazi o ubistvu zagrebačke porodice Zec došla do informacija o ratnim zločinima koje je počinio Merčep i njegova jedinica.

Njegov slučaj je mirovao sve do 1997. godine kada je u hrvatskim medijima izjavio da je Merčepova jedinica u Gospiću i u Pakračkoj Poljani ubila 280 osoba i da je on lično odgovoran za smrt 86 ljudi.

Bajramović je u medijima tvrdio da je Merčep dobro znao što se događa, iako lično nije učestvovoao u likvidacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja