Zbog Uroša Mišića preispituju rad sudije koja je ukinula pritvor

Pravosuđe

Zbog Uroša Mišića preispituju rad sudije koja je ukinula pritvor

Crna Hronika -
Ukazujući da sudija Ilić nije "pod istragom", Ramić je navela da će predsednik suda u okviru svojih ovlašćenja kontrole rada suda i sudija preispitati da li je u tom slučaju došlo do kršenja zakona

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu pokrenuće proceduru za utvrđivanje da li je sudija tog suda Snežana Ilić postupala u skladu sa zakonom u slučaju ukidanja pritvora Urošu Mišiću, rekla je portparol suda Ivana Ramić.

Ukazujući da sudija Ilić nije "pod istragom", Ramić je navela da će predsednik suda u okviru svojih ovlašćenja kontrole rada suda i sudija preispitati da li je u tom slučaju došlo do kršenja zakona.

Ramićeva je ukazala da je reč o "izjašnjavanju sudija", što uglavnom rade sve sudije u određenim slučajevima.Mediji prenose da je Ilićeva ukinula pritvor Mišiću ne pridržavajući se zakonskih odredbi.

Naime, iako je sudija Ilić bila saglasna sa predlogom odbrane da se ukine pritvor, tužilac se tome protivio i prema Zakoniku o krivičnom postupku, konačnu odluku je trebalo da donese krivično vanpretresno veće suda.

Međutim Mišić je pušten iste večeri iz pritvora, ali je tužilastvo brzinski reagovalo i već u petak podnelo optužni predlog protiv njega sa zahtevom da mu se odredi pritvor.

Krivično vanpretresno veće je prihvatilo taj predlog i Mišiću odredilo pritvor u koji se javio po prijemu rešenja u ponedeljak, 25. marta.

Kada je u pitanju postupanje disciplinskog tužioca Visokog saveta sustva on može da reaguje tek kada neko podnese disciplinsku prijavu protiv sudije, tako da će se reakcija VSS još sačekati

.Mediji prenose da je sudija Ilić je vraćena na posao odlukom Ustavnog suda Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track