Vuk Tufegdžić započeo izdržavanje alternativne kazne
Foto: Kurir Arhiva

Koštalo ga vređanje policajaca

Vuk Tufegdžić započeo izdržavanje alternativne kazne

Crna Hronika -
Tufegdžić, prema presudi, treba da za šest meseci odradi 360 sati društvenokorisnog rada u nekom od javnih preduzeća zbog krivičnog dela ometanja policajaca

BEOGRAD - Bivši sudija vojnog odeljenja nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu Vuk Tufegdžić javio se danas Povereniku za alternativne sankcije radi odsluženja kazne na koju je osuđen zbog vređanja saobraćnih policajaca 7. maja 2006. u Mionici, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Tufegdžić, prema presudi, treba da za šest meseci odradi 360 sati društvenokorisnog rada u nekom od javnih preduzeća zbog krivičnog dela ometanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti.

U Upravi su, međutim, naveli da se konkretni poslovi na kojima rade osuđeni ne objavljuju javno.

Društvenokorisni rad, uglavnom podrazumeva fizičke poslove, a bivši sudija će moći da ih obavi u jednom od šest javnih preduzeća - Hipodrom, Ada Ciganlija, Pijace, Pozorište "Vuk Karadžić“, Vodovod i kanalizacija i Gradsko zelenilo.

Tufegdžić je poznat javnosti kao vojni sudija koji je bio na čelu vojne komisije za ispitivanje smrti pod kojima su nastradali gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović u kasarni u Topčideru, 5. oktobra 2004.

On je međutim pravosnažno oslobođen optužbe da je u javnosti izneo neistine o zdravstvenom stanju gardiste Dragana Jakovljevića, pošto je Okružni sud u Beogradu preinačio odluku Prvog opštinskog suda u Beogradu iz novembra 2007. godine, kojom je Tufegdžiću bila izrečena sudska opomena jer je, navodno, izvršio krivicno delo iznošenje licnih i porodicnih prilika nastradalog gardiste.

Tufegdžić nije prošao opšti izbor 2009. godine i u međuvremenu je počeo da radi kao advokat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track