NEVINI ROBIJALI: Svaki dan sam čekala da mi kažu da sam slobodna
Foto: Dado Đilas

Godine u zatvoru

NEVINI ROBIJALI: Svaki dan sam čekala da mi kažu da sam slobodna

Crna Hronika -
Skoro tri godine delila sam ćeliju sa ubicama i narkomanima, iako nisam ubila Milana Petrovića, kaže Biljana Milosavljević, koja je s Radovanom Kostićem bila osuđena na 15 godina robije

BEOGRAD - Robijali ni krivi ni dužni!Delila sam ćeliju sa ubicama, narkomanima, lopovima, nasilnicima... Svaki dan kad bi zatvorski stražar otvorio klapnu na vratima sobe, mislila sam da je došao da mi kaže: Biljana, puštena si na slobodu, idi kući. U tom iščekivanju provela sam dve godine, sedam meseci i 13 dana. Izdržala sam zato što nikoga nisam ubila.Ovako za Kurir započinje svoju ispovest Biljana Milosavljević (40) iz Mionice, koja je zajedno s Radovinom Kostićem (57) u Višem sudu u Valjevu bila osuđena na 15 godina robije zbog ubistva i pljačke Milana Petrovića (49) 10. juna 2009. godine. Njih dvoje su posle 27 meseci provedenih u valjevskom istražnom zatvoru, u svetlu novih dokaza, oslobođeni optužbi i pušteni na slobodu.- Milan me je pozvao i rekao da mu nije dobro. Kostić me je odvezao kod Milana i ponudili smo mu da ga odvezemo u bolnicu, ali on je odbio. Sedeli smo kad se Milan iznenada preturio i umro. Sutradan sam uhapšena i tada počinje moj pakao - rekla je Biljana.Ona kaže da je sudija Nada Živić u presudi rekla da nema nikakvih dokaza, ali da nju i Radovina osuđuje na osnovu indicija.- Kad sam to čitala u ćeliji, htela sam da pojedem zidove - navela je Biljana.Radovin Kostić ističe da je veštak Ljubiša Božić, koji je radio autopsiju pokojnog Milana Petrovića, od običnog gastritisa napravio trovanje i da će ga tužiti zbog toga.

Radovin Kostić nedužan proglašen za saučesnika
Radovin Kostić nedužan proglašen za saučesnika

Beljić: Veštak zabrljaoZoran Beljić, advokat Biljane Milosavljević, ističe da je obducent Ljubiša Božić napravio kardinalnu grešku kad je u svom nalazu samo na osnovu vizuelnog uvida zaključio da je Milan Petrović otrovan.- Nije uradio nikakve hemijske analize, a tvrdio je da je čovek otrovan. Ipak, uspeli smo da s veštacima s Medicinskog fakulteta u Beogradu i Novom Sadu dokažemo da Milan nije bio otrovan, a kroz druge radnje smo dokazali da ga Biljana i Radovin nisu opljačkali, jer on i nije imao novac - naveo je branilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja