Tutinac pretio popu i psovao mu majku četničku

Incident u selu Pope

Tutinac pretio popu i psovao mu majku četničku

Crna Hronika -
S. T. muslimanske veroispovesti uhapšen je zbog sumnje da je u selu Pope kod Tutina vređao i pokušao da prebije sveštenika

TUTIN – Novopazarska policija uhapsila je S. T. (41) muslimanske veroispovesti zbog sumnje da je vređao i pokušao da prebije sveštenika R. S. u crkvi Svete Marije Magdalene nedaleko od Tutina. S. T. je prekjuče došao ispred crkve i tražio da sveštenik izađe napolje. Međutim, R. S. je, navodno zbog situacije koja ga je uplašila, odlučio da se zaključa u crkvi.

- U nekoliko navrata uhapšeni S. T. je pokušao da razvali vrata, ali nije mogao da uđe. Zašto je hteo da uđe u crkvu to još nije poznato. Na sav glas govorio je da će ga ubiti, ali i psovao mu je „majku četničku“, objašnjava sagovornik iz policije.

Razjareni S. T. je uhapšen nedaleko od verskog objekta, i nije bio pod dejstvom alkohola. Njemu je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će biti prosleđen istražnom sudiji u Tutinu.

Uhapšeni koji je muslimanske veroispovesti već jednom je, nezvanično, osuđivan i poznat je policiji ovog kraja. Meštani sela Pope o ovom slučaju su čuli i srećni su što njihov sveštenik nije povređen. Na vređanja su, kako kažu, navikli jer žive u selu, gde je jako malo ljudi pravoslavne nacionalnosti.

- Nije mi jasno šta mu je naš pop kriv. Taj ne bi ni mrava zgazio, a kamoli se nekome zamerio. Sva je sreća što je sveštenik uspeo da se zaključa do dolaska policije. Ko zna šta bi mu taj ispričao i uradio, objašnjava sagovornik iz sela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track