Najnovije vesti

MASAKR U VELIKOJ IVANČI: Nama više života nema, rekao ubica i krenuo u krvavi pir!
Foto: Tanjug)

Nezapamćen zločin kod Mladenovca

MASAKR U VELIKOJ IVANČI: Nama više života nema, rekao ubica i krenuo u krvavi pir!

Crna Hronika
Ljubiša Bogdanović iz nepoznatih razloga pištoljem CZ 88 ubio sina, majku, teško ranio ženu, a potom hicima u glavu u čak pet kuća pobio najbližu rodbinu. Ubica kritično, a njegova supruga za nijansu bolje nego jutros. Pokolj preživela dvojica Stekića, otac i sin. Ćerka ubice u šoku stigla u selo
1 / 14 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ljubiša Bogdanović (60) ubio je jutros iz pištolja marke "CZ 88" šest žena, šest muškaraca i jednu mušku bebu uzrasta od oko dve godine u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

 

- Nama više života nema - rekao je ubici i krenuo u krvavi pir!

 

Suprugu Javorku teško je ranio tako što joj je pucao u glavu i vrat posle čega je i sebi pucao u glavu.

 

Lekari u Urgentnom centru u Beogradu bore se za njegov i život njegove supruge koja je sada u mnogo boljem stanju nego jutros.

 

Vidno potresen Sreten Despotović”, rođeni Mikajlov brat kaže  da je Ljubiša najverovatnije psihički pukao, kao i njegov otac koji se obesio pre nekoliko godina.

 

- Kako mu moj brat nije otvarao vrata, zamislite, on je lupio nogom i razvalio ih. Onda je ih je sve ubio, čak i moje unuče koje je spavalo. Sada žurimo da počistimo svu tu krv koju smo zatekli u kući, pre nego što dođe Mikajlova ćerka i zet - priča Sreten Despotović.

 

Mikajlo Despotović pokušao je da spreči Ljubišu da puca u njegovu porodicu, a dok mu se suprotstavljao pogođen je u stomak.

 

Kako Kurir saznaje, ubici Ljubiši B. su u operacionoj sali, po prijemu na reanimaciju Urgentnog, ispadali meci iz džepova?!

 

Bogdanović je prvo ubio sina, majku, a potom pucao u suprugu Javorku koja je tako ranjena uspela da pozove policiju u pomoć. On je potom iz nepoznatih razloga pucao u svoje komšije, koji su mu ujedno i najbliža rodbina. Jutros oko pola pet ušao je u čak četiri kuće, koje se u tom selu gotovo i ne zaključavaju, i sve ih pobio na spavanju hicima u glavu, a zločin je izvršio tako što im je oružje prislonio uz čelo.

 

 

Veći masakr sprečen je po dolasku policijske patrole, jer je Bogdanović, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu, saopštio je MUP. 

 

Imao je dozvolu za držanje oružja još od 1981. i dosad nije imao problema sa zakonom. Policija je na licu mesta, a uviđaj je u toku i verovatno će trajati još dugo pošto je broj žrtava veliki. Ovo je po broju ubijenih dosad nezabeležen slučaj u istoriji srpske policije i kriminalistike.

 

Policija iznosi jedno od tela ubijenih
Policija iznosi jedno od tela ubijenih

 

Dežurni lekar Hitne pomoći pri Domu zdravlja Mladenovac dr Vasilj Žmiko jutros je saopštio da su dve lekarske ekipe odmah "otišle na lice mesta jer je bilo troje ranjenih", a da je poziv upućen rano jutros oko 05.40 časova.

 

Tih troje ranjenih, među kojima su bili Ljubiša, njegova supruga i još jedna osoba, rano jutros primljeni su u Urgentni centar, a treća osoba, starija žena, najverovatnije je preminula na putu do bolnice pa je u Urgentnom centru samo konstatovana njena smrt. Prema rečima portparolke beogradske Hitne pomoći dr Nade Macure, Bogdanovići su primljeni na reanimaciju. Ona je dodala i da Ljubiša B, koliko se zna, nije bio psihijatrijski bolesnik.

 

Nešto pre 9 časova s lica mesta jutros se oglasio i direktor policije Milorad Veljović koji je za RTS rekao da je posredi stravična tragedija koja je zatvorila pet kuća u ovom selu. Veljović je naglasio i da je ubica na licu mesta oduzeo 12 života, a da je 13 žrtva, starija žena, preminula u Urgentnom centru.

 

"Zatečeni smo", kazao je Veljović dodavši da je motiv ovog nezapamćenog krvoprolića zasad nepoznat pošto je izvršilac zločina, kako mu je rečeno, iz jedne sasvim normalne porodice. Koliko se zasad zna, ubica nema krivični dosije, ali je 1991. učestvovao u ratnim dejstvima na području Slavonije. "Jedna strava, jedan užas, ovako nešto slično nismo imali u policiji", rekao je Veljović dodavši da očevidaca nema jer u pet kuća niko nije ostao živ osim Radivoja Stekića koji je bio na poslu. Ludom srećom, pokolj je preživeo i njegov sin Aleksandar (28), koji je spavao na drugom spratu kuće!

 

Veljović je ispričao i da je jedan od najstrašnijih prizora bio onaj kada su zatekli beživotno telo mlade majke sa detetom.

 

Veljović je dodao i da je kuća izvršioca ovog stravičnog zločina, kako kažu meštani, bila jedna domaćinska kuća, a on sam miran, vredan i radan domaćin koji nije bio sklon konfliktima. Jedino što se kao neuobičajeno dogodilo u poslednje vreme jesto to što su Bogdanović i njegov sin (1971) izgubili posao u jednoj slovenačkoj firmi za koju su radili.

 

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

 

Čitavo selo zanemelo je u šoku i neverici jer je reč bila o dobroćudnom čoveku iz mirne porodice tako da im nije jasno šta je noćas moglo da mu se dogodi da krene u ovakav krvavi pohod. Jedan od komšija kaže da ni ubica ni njegov ubijeni sin nisu bili alkoholičari kao i da nema domaćina u selu koji Ljubiši ne bi otvorio vrata.

 

U svojoj kući Bogdanović je ubio sina Branka i pucao u ženu Javorku koja je potom pozvala policiju. Posle toga je krenuo u krvavi pohod u četiri rodbinske kuće u najbližem komšiluku. U kući porodice Stekić ubio je svekrvu i snaju Danicu i Draganu, a potom u kući Despotovića ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana (1989), njegovu suprugu Jovanu (21) i njihovog 2-godišnjeg sina. Zatim je otišao u kuću Mijailovića i ubio bračni par Velju i Olgu, a potom u kući Ješića ubio je majku i sina - Ljubinu i Miloša. I prema potvrdi lekara mladenovačke hitne pomoći, Ljubiša B. je svim žrtvama pucao u glavu i lice.

 

Ćerka ubice u šoku, stigla u selo

 

Ćerka Ljubiše Bogdanovića, koja inače ne živi u Velikoj Ivanči i čije ime mediji ne navode, stigla je u selo. Ona je u potpunom šoku i ne može da veruje da je ovako nešto uopšte moglo da se dogodi. Za svog oca kaže da je bio miran i dobroćudan, kao i da u kući svađa nije bilo, prenose beogradski elektronski mediji.  Atmosfera u Ivanči je avetinjska, a selom vlada muk kroz koji se prolamaju jauci, lelek i plač.

 

Masakr u Ivanči udarna svetska vest

 

Vest o masakru u Velikoj Ivanči dospela je na naslovne strane brojnih inostranih medija i šokirala ljude širom sveta.
Izveštaj o tragediji treća je vest na sajtu Bi-Bi-Sija, odmah iza smrti Margaret Tačer i dešavanjima u Severnoj Koreji. Ovu vest preneo je i engleski Skaj njuz, kao i francuski Figaro i France24. Priču je preneo i američki informativni TV kanal CNN.

 

Dan žalosti

 

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić izjavio je saučešće porodicama nastradalih. "U kontaktu samo sa premijerom i prvim potpredsednikom vlade i u toku dana donećemo zajedničku odluku o određivanju dana žalosti", rekao je Antić.

 

Napadač i dalje kritično, njegova žena neznatno bolje

 

Ljubomir Bogdanović (60), koji je nakon ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči i pokušaja samoubistva, dopremljen u Urgentni centar i dalje je u kritičnom stanju, a njegova supruga, Javorka Bogdanović (60), takođe meta napada, koja je dovezena u veoma teškom stanju, neznatno je bolje.

 

U saopštenju Medija centra Kliničkog centra Srbije navedeno je da je dežurna ekipa Urgentnog centra zbrinula Ljubišu B. i Javorku B, da je urađena reanimacija, sve neophodne dijagnostičke procedure i neophodne intervencije.Muškarac je smešten u šok A, u kritičnom je stanju, njegov život je ugrožen i pod stalnim je nadzorom.

 

Lekari čine sve da spasu njegov život.Njegova supruga, koja je primljena u veoma teškom stanju, neznatno je bolje, ona je smeštena u šok B i pod stalnom je opservacijom dežurne ekipe Urgentnog centra, navedeno je u saopštenju za medije.

 

Direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar rekao je ranije Tanjugu da je Javorki Bogdanović pucano u glavu i vrat, a da je Ljubomir Bogdanović primljen sa povredama glave, u izuzetno je kriticncom stanju.

 

"Kada bude urađena kompletna dijagnostika i budemo imali sve nalaze onda će se znati da li će biti rađena hiruška intervencija", rekao je Lončar.

 

Nejasni ime ubice i broj žrtava

U silnom prilivu informacija s mesta nezapamćenog zločina u Velikoj Ivanči stižu i oprečne informacije poput imena osumnjičenog za ubistvo, ali i broja žrtava. U nekim izveštajima navodi se da je reč o Ljubiši Bogdanoviću ili Brankoviću, a u drugim da je reč o Ljubomiru Bogdanoviću.

Kad je reč o broju žrtava nejasno je da li ih ima 13 ili 14 pošto je u jednom od direktnih izveštaja na TV Pink direktor Veljović rekao da je upravo dobio informaciju, ali nepotvrđenu da je kao 14. žrtva preminula i supruga Bogdanovića, Javorka.

 

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

http://www.youtube.com/watch?v=ezaicylDW-Y
http://www.youtube.com/watch?v=O3vdUAXSIYc
http://www.youtube.com/watch?v=3FQQewhrf-4

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...