KISELINOM U OČI: Napadnut advokat Džajića i Legije!
Foto: Dragan Kadic

Sačekuša

KISELINOM U OČI: Napadnut advokat Džajića i Legije!

Crna Hronika -
Milana Vujina (68) nepoznati muškarac isprskao opasnom tečnošću ispred njegove kancelarije na Novom Beogradu

BEOGRAD - Opomena.

Milana Vujina (68), čuvenog beogradskog advokata, nepoznati muškarac isprskao je kiselinom po licu u sredu veče oko 20 sati, dok je izlazio iz višespratnice u kojoj se nalazi njegova kancelarija na Bulevaru Mihajla Pupina 201 na Novom Beogradu.

Povređenom advokatu pomoć je ukazana na Klinici za očne bolesti KCS, gde je i zadržan, a policija intenzivno traga za napadačem.Nepoznati napadač Vujinu je prišao i sasuo veću količinu hemikalije na glavu, a zatim je pobegao. Advokatu je u pomoć pritrčala koleginica, s kojom se potom vratio u kancelariju, gde su vodom isprali lice i oči i pozvali Hitnu pomoć.- Vujin je primljen s hemijskim povredama očiju i lica, koje su sanirane, a detaljnije informacije o njegovom stanju saopštićemo sutra - rekli su nam sinoć u Očnoj klinici.

Ovo je drugi napad kiselinom na advokata za manje od godinu dana. U junu 2012. na meti je bio advokat Nenad Vukasović, branilac Zvezdana Jovanovića, osuđenog atentatora na premijera Zorana Đinđića. Nasilnici su upali u njegovu kancelariju, sipali mu kiselinu u lice, a zatim ga pretukli.- To samo pokazuje da su advokati u ovoj zemlji glineni golubovi i da ćemo morati nešto da preduzmemo kako bismo se zaštitili, jer će ovakvih stvari biti sve više. Nadam se da kolega nema velika oštećenja na licu - rekao je za Kurir Vukasović i dodao da se on oporavio, ali i da ni danas ne zna ko ga je i zbog čega napao.(A. S. B. - J. R.)

Dragan Džajić: Stvarno mi je žaoDragan Džajić kaže za Kurir da se sa svojim braniocem nije video nekoliko meseci i da ne zna ko bi i zbog čega tako nešto uradio njegovom advokatu.- S Vujinom se nisam video od poslednjeg suđenja, pre nekoliko meseci. Zaista ne znam ko je mogao tako nešto da mu uradi. Strašno mi je žao, nadam se da će biti dobro - rekao je Džajić.

Branio i Tadića u HaguAdvokat Milan Vujin učestvovao je u sudskim postupcima o privremenom oduzimanju imovine okrivljenima u privrednom kriminalu, branio je Dragana Džajića, bio je i član Uprave Crvene zvezde i potpredsednik tog kluba, a 2003. bio je branilac Milorada Lukovića Legije. Kao branilac Duška Tadića pred Haškim tribunalom 2000. godine kažnjen je novčano zbog iznošenja dokaza za koje je znao da su lažni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track