POLICIJA ČEŠLJA: Vehabijsko gnezdo Gornja Maoča pod istragom?!

POLICIJA ČEŠLJA: Vehabijsko gnezdo Gornja Maoča pod istragom?!

Crna Hronika -
U policijskim agencijama, ne žele da otkriju da li su u poslednje vreme pronašli tragove u Gornjoj Maoči koji ukazuju na potencijalnu opasnost

GORNJA MAOČA – Selo Gornja Maoča koja je poznata kao sedište vehabijske zajednice u BiH, koa I svu putevi pod svakodnevnom lupom su policije.

To je postalo posebno izračeno kada je policija početkom prošle godine u tom naselju uhapsila trojicu vehabija, uključujući i njihovog lidera Nusreta Imamovića, posle čega nije bilo akcija i stekao se utisak da policijska noga ne zalazi u to selo, ali iz policije ipak uveravaju da je sve pod kontrolom.

U policijskim agencijama, ne žele da otkriju da li su u poslednje vreme pronašli tragove u Gornjoj Maoči koji ukazuju na potencijalnu opasnost. Nadaleko poznato "gnezdo" vehabija u Tuzlanskom kantonu i pripadnici tamošnjeg MUP-a svakog dana "češljaju".

"Službenici našeg MUP-a su svakodnevno u Gornjoj Maoči i o prikupljenim informacijama i saznanjima izveštavaju Tužilaštvo BiH i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)", tvrdi Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.I njihove kolege iz brčanske policije redovno patroliraju na putevima koji vode prema selu.

U SIPA kažu da su sve istražne aktivnosti na području Gornje Maoče realizovali po naredbama i instrukcijama Tužilaštva BiH.

Dakle, iz policijskih agencija kriju kakvo je sada stanje u spomenutom selu i vruć krompir prebacuju državnom tužilaštvu, koje je odbilo da komentariše policijske pretrese.

Bezbednosni stručnjaci kažu da je jasno da se u Gornjoj Maoči ne poštuju zakoni niti Ustav BiH i da tu posla za policiju i te kako ima.

"Jasno je da pretnje dolaze od takvih osoba. Doduše, u zadnjih godinu nemamo incidenata, ali to ne znači da ih već sutra neće biti. Ne znam da li je potrebno da policija ide tamo svakodnevno. Dovoljno je jednom otići i sprovesti postupak protiv osoba koje krše ustavno-pravni poredak u državi", kaže Mehmed Bradarić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost bh. parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track