Najnovije vesti

SRBIJA DOBILA ODLUKU: Uskoro izručenje Vlade Budale!

Ekstradicija zemunca

SRBIJA DOBILA ODLUKU: Uskoro izručenje Vlade Budale!

Crna Hronika
Odluka španskih pravosudnih organa, koja je stigla u četvrtak, 10. aprila, napisana je na 52 strane kucanog teksta i u toku je njeno prevođenje

BEOGRAD - Ministarstvo pravde i državne uprave dobilo je odluku španskih vlasti o izručenju Srbiji pripadnika "zemunskog klana" Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala, koji je u Srbiji u odsustvu osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog učešaća u ubistvu premijera, kao i za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik zemunske grupe.

Odluka španskih pravosudnih organa, koja je stigla u četvrtak, 10. aprila, napisana je na 52 strane kucanog teksta i u toku je njeno prevođenje, rečeno je u tom ministarstvu.

Pošto kompletna odluka bude prevedena znaće se i detalji vezani za Milisavljevićevo izručenje Srbiji, protiv koga se u Španiji vodi krivični postupak za lakša krivična dela (od onih za koja je ovde pravosažno osuđen).

Tačnije biće poznato da li španske vlasti uslovno odobravaju estradiciju - čekaju okončanje krivičnog postupka koji se vodi u toj državi, predlog za datum i način preuzimanja Milisavljevića, kao i razlozi zbog kojih je mobla Srbije za izručenje usvojena.

On će imati priliku da se izjasni da li će tražiti ponavljanje suđenja za krivična dela za koja je već osuđen u odsustvu - kao što su krivična dela za koja je osuđen u procesu protiv "zemunskog klana", tako i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Povodom presuda u tim procesima, Srbija je tražila njegovo izručenje, o čemu je špansko pravosuđe pozitivno odlučilo.

Milisavljević će po dolasku u Srbiju biti smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

On je osuđen u odsustvu na 40 godina zatvora zbog zločina ""zemunskog klana"" i još na 35 godina zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, pošto je devet godina bio u bekstvu.

U toku mu je suđenje u odsutstvu za učešće u pokušajima likvidacija Andrije Draškovića, Zorana Nedovića, kao i ubistvo njihova dva telohranitelja i Branka Jeftovića Jorge.

Uhapšen je u Valensiji 9. februara prošle godine, zajedno sa Lukom Bojovićem i Sinišom Petrićem, a njihovim izručenjima još nisu donete finalne odluke.

Sva trojica se terete za više lakših krivicnih dela u Španiji.

Sredinom februara Vrhovni sud Španije odbio je žalbu Milisavljevića, na odluku Saveta ministara Španije da bude izručen Srbiji.

Vrhovni sud Španije se "složio se da pronađe put za ekstradiciju"" Milisavljevića Srbiji i potvrdio odluku španskog Veća ministara od 30. marta 2012. o izručenju optuženih našoj zemlji.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...