SEDAM TUKLO DVE: Maloletnice u Splitu šutirale i udarale

SEDAM TUKLO DVE: Maloletnice u Splitu šutirale i udarale

Crna Hronika -
Moja ćerka je sedela u klubu s dve prijateljice kada im je prišla grupica od 6-7 devojaka, a devojka ju je bacila na pod i počela da tuče nogama

Žestoko!Splitski klub "Hemingvej" u subotu je bio poprište grubog okršaja maloletnica. Na plesnoj večeri za mlade, popularnim matinejama koje počinju u 19 i završavaju se oko 22.30 sati, dve maloletnice napale su druge dve vršnjakinje. Dvema napadnutim devojkama pružena je lekarska pomoć. Petnaestogodišnjakinja je dobila lakše telesne povrede i puštena je kući, a 17-godišnjakinja je zadržana u bolnici."U toku je kriminalistička istraga nakon koje ćemo znati hoće li biti podnete prekršajna ili krivična prijava", izjavila je Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.Otac napadnute 17-godišnjakinje uzbuđeno je komentarisao:"Moja ćerka je sedela u klubu s dve prijateljice, u toj gužvi i buci prišla im je grupica od 6-7 devojaka i mladića koje one ne poznaju i dve devojke su ih stale provocirale. Ona je nakon kraćeg vremena pokušala da ustane sa stolice i da ote, ali devojke su je grubo vraćale na stolicu.Kad je digla ruku kako bi se zaštitila, devojka ju je bacila na pod i počela da tuče nogama. Ona je zadobila udarce kolenom u obraz, u jagodičnu kost i izgubila svest... Napale su i njenu prijateljicu koja joj je pokušala da joj pomogne. Napad je trajao dok ih muškarci nisu razdvojili. Posle su iste devojke još jednom napale moju ćerku na izlazu iz kluba zadavši joj udarce u potiljak i bubrege. Da li je sada red da i Split ima svog Luku Rica? Jer, eto i Zagreb i Split imaju radikale od gradonačelnika, i Zagreb i Split imaju pucnjave po predgrađima i sve iste probleme, pa sad valjda i Split još treba Luku Rica? Samo što ćemo mi, da budem sasvim ironičan, za tuču i ultimat fajt imati devojke, nema više rodne diskriminacije ni u tome. Nije da odobravam ovakve izgrede ni među muškarcima, rekao je otac za Jutarnji list.Vlasnik bara Mario Kovačević tvrdi da se "okršaj nije dogodio u Hemingvej baru" te da oni i na matinejama imaju obezbeđenje. U policiji nisu mogli da potvrde ime kluba u kojem se dogodila tuča, ali su izjavili da se "napad dogodio u noćnom klubu gde se održavala matineja, disko-veče za mlade."

Dve maloletnice osumnjičene su za napad na 17-godišnjakinju, koja je zbog ozleda zadržana na opservaciji u splitskoj bolnici, izvestila je danas splitska policija."U subotu su 17-godišnjakinju oko 22 sata u disko-klubu, a zatim i napolje napale dve devojke stare 17 i 16 godina. Napadnutoj devojci je u pomoć priskočila 15-godišnjakinja, koja je također pritom zadobila udarce. Napadnuta devojka je zatražila pomoć u bolnici, a kasnije iste večeri i 15-godišnjakinja, kojoj su utvrđene lakše telesne povrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track