TUGA U IVANČI: Javorka tiho plakala na sinovljevom grobu!

Dan posle izlaska iz bolnice

TUGA U IVANČI: Javorka tiho plakala na sinovljevom grobu!

Crna Hronika -
Jedina preživela žrtva masakra u Velikoj Ivanči, čiji je muž Ljubiša (60) ubio 13 ljudi, juče otišla na groblje da zapali sveće sinu Branku (42) i svekrvi Dobrili (83)

BEOGRAD - Tuga do neba!Javorka Bogdanović (60), supruga Ljubiše Bogdanovića (60), koji je prošlog utorka ubio 13 rođaka i komšija u Velikoj Ivanči, posetila je juče oko 13 sati grob sina Branka (42) i svekrve Dobrile (83), koji su bili žrtve Ljubišinog krvavog pohoda.Javorka je, podsetimo, jedina koja je preživela užasni masakr. Iako joj je Ljubiša pucao u vrat i glavu, ova hrabra žena uspela je da se oporavi za samo šest dana. Ona je u ponedeljak u pratnji ćerki napustila beogradski Urgentni centar i ponovo kročila u kuću u kojoj su joj ubijeni sin i svekrva.- S ćerkama je došla na groblje. Noseći kapu i sa zavojem oko vrata prišla je grobnicama. Sporo se kretala, dok su je pridržavali rođaci. Upalila je dve sveće tiho plačući. Jadna žena, sigurno još nije svesna šta se dogodilo i kakva nas je tragedija snašla - priča jedan komšija. Posle pola sata, kad su sveće izgorele, Javorka je u pratnji rodbine i policije, napustila groblje. Tad su rođaci Ljubišinih žrtava lagano krenuli ka grobnicama ubijenih.- Istog dana kad je puštena iz bolnice Javorka je prevezena u Jagnjilo, gde će živeti s ćerkom Zoricom. Došla je nakratko u svoju kuću, u kojoj je ranjena, a sin Branko ubijen. Uveče je otišla s ćerkama. Neće ovde niko više živeti. Videla sam da prevoze i stoku, verovatno će i imanje rasprodati. Ostade pustoš u ovom našem zaseoku. Tuga velika! Nemam više nijednog komšiju - kaže komšinica.

Branko Bogdanović
Branko Bogdanović

Dobrila Bogdanović
Dobrila Bogdanović

Policija danima vršila uviđaj u selu Velika Ivanča
Policija danima vršila uviđaj u selu Velika Ivanča

Ljubiša kremiran na LešćuMasovni ubica Ljubiša Bogdanović kremiran je juče oko osam sati ujutro na groblju Lešće u Beogradu. Bogdanovićeva porodica nije želela da se održi opelo, niti da se poslednji put oproste od monstruma, koji je u crno zavio celo selo. Njegova urna biće u izdvojenoj prostoriji jer se ne zna da li će je neko preuzeti. - Čuo sam da rodbina ne želi da sahrani Ljubišu i da će urnu ostaviti na Lešću. Možda se ćerke i predomisle, ipak im je bio otac. Jedino je sigurno da Ljubiša neće počivati u Velikoj Ivanči - kaže komšija.

Ljubiša Bogdanović
Ljubiša Bogdanović

Urna će biti položena bez oznakaUkoliko niko od porodice Bogdanović u roku od šest meseci ne preuzme urnu, ona će biti položena na zajedničkoj grobnici bez obeležja na Lešću ili će pepeo biti rasut u Vrtu sećanja na Novom groblju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track