Čeda Jovanović: Tukli su se kao babe!
Foto: Nebojsa Mandic

Lider LDP o segedinskom ful-kontaktu

Čeda Jovanović: Tukli su se kao babe!

Crna Hronika -
Velibor Dunjić, jedan od vođa navijača Zvezde, organizator napada na Čedomira Jovanovića, saznaje Kurir u MUP Srbije

BEOGRAD - Navijački!Velibor Dunjić, jedan od vođa Belgrejd bojsa, ekstremne grupe navijača Crvene zvezde, organizator je napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića, njegovu suprugu Jelenu, kuma i prijateljicu, saznaje Kurir u MUP!- Podnete se krivične prijave i policija će ispitati ceo slučaj - navodi izvor Kurira u MUP. Kako saznajemo, MUP je juče od kolega iz Mađarske tražio da im dostave video-snimak tuče kako bi se identifikovali počinioci.Jovanović je juče detaljno opisao napadače, ali nije ih imenovao.- Tukli su se kao babe, debeli i nesposobni. To nisu navijači, to su kriminalci koji se kriju iza Zvezde. Imaju policijski dosije, osuđivani su za iznude, trgovinu narkoticima, pokušaj ubistva i nanošenje teških povreda - naglasio je Jovanović i dodao da su oni u Segedinu bili u stanju da ubiju bilo koga.- Ne poznajem ih, a za njih sam čuo u „Insajderu“ i drugim medijima. Policija vrlo dobro zna ko su ljudi koji su bili u Segedinu. Od direktora policije Milorada Veljovića očekujem da reaguje. Nikoga nismo provocirali. Ušli smo u restoran, prvo u deo gde su bili navijači, s kojima smo se pozdravili, a zatim u drugi, gde su bili kriminalci. Odmah je izbila tuča, a ja sam uvek bio u stanju da se staram o sebi. Biješ žene i tako braniš Kosovo i Metohiju. To nisu Zvezdini navijači, oni su nas razdvojili. To nisu ljudi, to su mutanti, ljudsko dno i talog koji nas je preplavio i koji će nas udaviti ako se pred njim povučemo. Kada 10 muškaraca bije jednu ženu, onda za njih ne možete reći da su delije i muškarci - naveo je Jovanović, koji nema povrede po licu.Jovanovićeva supruga Jelena od navijača je dobila udarce po leđima i šamare.- Nikad nisam pravio kompromise pred takvom vrstom ponašanja. Neću to raditi ni ubuduće - rekao je Jovanović i dodao da, kad ide u inostranstvo, ne vodi obezbeđenje.- Ono mi i ne služi da bi me štitilo od takvih ljudi. I da je bilo tu, stradalo bi zajedno s nama ili bi epilog tog sukoba bio još teži. Već 15 godina živim sa obezbeđenjem, postavljali su mi bombe pod automobile, palili mi stan i stranku. Naša deca nisu bezbedna, i to je strašno - zaključio je Jovanović.Jovanović je objasnio da je u Segedin otišao na poziv drugara s kojima je pre 20 godina plivao u Crvenoj zvezdi, a koji su u međuvremenu klub vratili iz mrtvih, a on im pomogao da prežive. On je dodao da će nastaviti da pomaže klubu i vaterpolistima.

Dunjić senior: Od vas čujem da je moj sin učestvovao u tučiMilorad Dunjić, otac Velibora Dunjića, kaže da je od Kurira prvi put čuo da je njegov sin učestvovao u napadu na Čedu.- Od vas prvi put čujem da je Velibor umešan. Video sam se s njim sinoć i ništa nije pominjao - kratko je rekao Dunjić.Velibor Dunjić bio je osuđen na sedam godina zatvora, ali Apelacioni sud mu je 2012. godine smanjio kaznu na četiri godine i dva meseca robije zbog nanošenja teških telesnih povreda Andreju Čoguriću u aprilu 2008. godine. Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da će se tom kaznom u potpunosti ostvariti svrha specijalne i generalne prevencije. Amnestiran je prošle godine.

Protiv žene smeju samo u čoporu Jovanovićeva supruga je na Tviteru, reagujući na komentare o incidentu u Segedinu, napisala:- Hm, mi smo delije!!! Oni su kukavice... Ne bi čak ni sa ženom smeli jedan na jedan da se biju, samo u čoporu, ološ, šljam, barabe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track