PALI REKETAŠI: Policajci od građevinca iznudili dva miliona evra!

PALI REKETAŠI: Policajci od građevinca iznudili dva miliona evra!

Crna Hronika -
Osmočlana banda, u kojoj su dva pripadnika MUP i kum Nebojše Stojkovića Stojketa, vođe „rakovičkog klana“, dve godine iznuđivala novac od Nikole V., vlasnika građevinske firme

BEOGRAD - Opasna banda!Osmočlana kriminalna grupa, u kojoj su i dva pripadnika MUP Srbije, uhapšena je zbog sumnje da je od Nikola V., bivšeg fudbalera i vlasnika građevinske firme, iznudila ukupno dva miliona evra! Za dve godine reketiranja Nikola je iznuđivačima morao da preda 20 stanova, luksuzne automobile i oko 55.000 evra u gotovom novcu, a među uhapšenima je i kum vođe „rakovičkog klana“ Nebojše Stojkovića Stojketa, Vladimir S., koji je ranije izdržao godinu dana zatvora zbog ubistva.- Na čelu bande reketaša bili su braća Dalibor i Dušan B., rodom iz Peći, a reketaši su uhapšeni nakon primopredaje 20.000 evra u jednom novobeogradskom kafiću. S Nikolom su se dogovorili telefonom da se nađu tačno u podne. Žrtva je došla, a pojavili su se i Dalibor B. (27), Nenad K. (40) i Božidar J. (40) - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Ovaj stan je naš!Uhapšena grupa je od avgusta 2011. primoravala Nikolu da im predaje stanove uz potpisivanje fiktivnih ugovora!- Kada su došli prvi put do zgrade koju je gradio, doveli su ga do jednog stana i rekli su mu: „Ovaj stan je sada naš! Znaš ko smo i nemoj da se zaj...vaš!“ Uzeli su od njega 20.000 evra, stan od 200 kvadrata i još jedan manji stan - kaže sagovornik Kurira iz istrage.Posle toga mu se nisu javljali sedam meseci kako bi bili sigurni da nije prijavio da ga reketiraju. Za to vreme pratili su ga i pazili šta radi.Devojka ga ostavila- Nakon toga su opet počeli da ga ucenjuju. Kada je odbio da im preda novac, zapalili su mu kola! Počeli su i da mu prete, maltretirali su i pritiskali njegovu porodicu i devojku i vršili pritisak na njih da im da pare. Jednom prilikom toliko su ga pretukli da su mu slomili ruku i povredili nogu i jetru! To je otišlo toliko daleko da je Nikola V. nekoliko puta bežao iz Beograda, jednom čak i u inostranstvo. Devojka N. nije više mogla da trpi maltretiranje i ostavila ga je pred svadbu - kaže sagovornik iz istrage.Zbog svega ovoga Nikola V. je odlučio da prijavi reketaše policiji, a kap je prelila čašu kad su ga primorali da na njih prepiše još nekoliko stanova u Rakovici. Prilikom hapšenja, kod Božidara J. je nađen revolver „magnum 357 zastava“ s municijom.

Pokušao da ubije BinićaMeđu uhapšenima je i Božidar J., koji je izdržao kaznu od osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Dragiše Binića, tadašnjeg predsednika FK Obilić.- On je 16. maja 2004. u Višnjičkoj banji pucao u Binića dok je ovaj izlazio iz svog „poršea“, ali je Binić uzvratio i prošao bez povreda - kaže sagovornik Kurira.

Žandarm oteo četiri stanaDejan B. je pripadnik Žandarmerije i radi u komandi te jedinice u Beogradu.- On je uzeo četiri stana, od čega su se dva vodila na njegovu ženu, a dva na njegovog oca - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Ko je sve uhapšenDušan B. (30)Dalibor B. (27)Vladimir S. (38)Slobodan Đ. (34)Božidar J. (40)Dejan B. (39)Dejan I. (40)Nenad K. (40)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track