STRAHOTA: Vojnik na kuće rođaka ispalio čak 50 metaka

Kod Novog Pazara umalo masakr kao u Velikoj Ivanči

STRAHOTA: Vojnik na kuće rođaka ispalio čak 50 metaka

Crna Hronika -
U selu Grubetići na planini Rogoznici Aleksandar A. (22) pijan pucao iz puške na tri kuće i samo čudom nikoga nije pogodio

NOVI PAZAR - Strahota!Masakr poput onog u Velikoj Ivanči umalo se dogodio i u selu Grubetići kod Novog Pazara, gde je vojnik po ugovoru Aleksandar A. (22) iz automatske puške na svoju, stričevu i kuću jednog od rođaka ispalio najmanje 50 metaka! Samo čudom niko od seljana nije povređen!Drama u srcu planine Rogozne odigrala se u četvrtak posle podne.- Supruga Radica i stariji sin otišli su da nahrane stoku. Iznenada je dotrčao sin i viknuo: „Aco juri strica Pešu s puškom po njivi!“ Nije prošlo mnogo i začula se pucnjava. Meci su zviždali oko naše kuće, a jedan je pogodio prozor - prepričava dramu očevidac Dejan Stanić.Samo dva sata ranije Aleksandar je sedeo u kući Stanića.- Naišao je iz Novog Pazara, bio je vidno pijan. Pričao je nepovezano, pripaljivao po dve cigarete. Onda je počeo da peva. Zamolio sam ga prestane jer smo u žalosti, a kad me nije poslušao, uzeo sam ga za ruku i izveo - priča Dejan.Aleksandar je od Stanića otišao svojoj kući.- Kad je došao kući, Aco je pozvao strica Predraga na kafu, a onda je uzeo pušku! Pucao je najpre u svojoj kući, u kojoj su još bili i Aleksandrova majka Nadica i baba, a kad je stric pobegao, počeo je da ga juri po njivi! Kasnije je nasumice pucao po selu i vikao da će sve pobiti - priča jedan od komšija.Ubrzo je u selo stigla policija, a Aleksandra su, navodno, našli da spava u svojoj kući! Pretresom su u kući nađeni puškomitraljez, karabin, dve lovačke puške i tri pištolja!(Z. Š.)

Aleksandar A.
Aleksandar A.

Rođake pomažu šokiranoj Aleksandrovoj majci
Rođake pomažu šokiranoj Aleksandrovoj majci

Nezgodan kad popije- Aleksandar se ni sa kim u selu nije tukao, ni sa kim nije bio u zavadi. Bio je fizički slabašan. Nezgodan je bio samo kad se napije, tad nije znao šta radi - kaže jedan od rođaka porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track