Stradao zamenik predsednika opštine

Teška saobraćajka u Hrvatskoj

Stradao zamenik predsednika opštine

Crna Hronika -
Goran Simović, član URS iz Požege, nastradao, dok su još trojica njegovih saradnika iz SPS teže i lakše povređeni kad su se službenim automobilom zakucali u veliki teretni kamion

BEOGRAD - Neoprezno obilaženje!Goran Simović, zamenik predsednika opštine Požega, poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Bregana-Lipovac kod Starog Grabovca u Hrvatskoj.U istoj saobraćajki teško su povređeni direktor požeške Direkcije za izgradnju Mikan Janković, načelnik opštinske uprave Velimir Maksić i vozač Slavko Dragutinović, inače članovi Socijalističke partije Srbije. Svima je pomoć ukazana u novogradiškoj Opštoj bolnici.- Udes se dogodio oko 14 sati, kad je Slavko Dragutinović, vozeći brzo službeni automobil „škoda“, pretekao kamion, a potom se zakucao u teretnjak zagrebačkih registarskih oznaka - kaže izvor iz istrage.Prema rečima očevidaca, auto je od jakog udarca bio potpuno smrskan, a većina putnika koji su se nalazili u njemu nije bila svesna.- Pojedini vozači zaustavili su automobile i pokušali da pomognu povređenima. Ipak, auto je bio toliko havarisan da njih četvoro nisu mogli da se izvuku bez pomoći vatrogasaca, koji su srećom zajedno s kolima Hitne pomoći brzo došli na mesto nesreće. Povređeni su izvučeni i videlo se da jedan od njih ne daje znakove života uprkos svom trudu lekara da ga reanimiraju - rekao je očevidac ove stravične nesreće.Hitna pomoć je, nakon pružene prve pomoći povređenima, odvezla muškarce u bolnicu.- Jedna osoba nije davala znake života, dok su drugi bili teže i lakše povređeni. Nakon što su zbrinuti u novogradišku bolnicu, zdravstveno stanje im je stabilizovano - kaže naš izvor iz te bolnice.

Službeni putGoran Simović, Mikan Janković, Velimir Maksić i vozač Slavko Dragutinović krenuli su na proslavu Dana opštine Šentjur u Sloveniji, s kojom je Požega pobratimljena.- Deo našeg rukovodstva krenuo je na proslavu u ranim jutarnjim časovima. Svi smo u šoku u Požegi. Simović je bio omiljen političar. Ovo je velika tragedija za sve - rečeno je u opštini Požega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track