Banda ubila profesora fizičkog zbog dilovanja droge?!
Foto: Nemanja Pancic

Odmazda Borčanskog klana

Banda ubila profesora fizičkog zbog dilovanja droge?!

Crna Hronika -
Ubijeni Srećko Ćirić (49) navodno je bio pripadnik „borčanskog klana“, ubijen je hicem u glavu, a njegovo telo nađeno je u šumarku u Padinskoj skeli, svega stotinak metara od kuće u kojoj je živeo

BEOGRAD - Presudili mu zbog svedočenja?

Srećko Ćirić Srele (49) ubijen je hicem u glavu, a njegovo telo nađeno je u šumarku u Padinskoj skeli, svega stotinak metara od kuće u kojoj je živeo!

Policija sumnja da je ubijen zbog sukoba oko trgovine narkotika i da se iza zločina kriju šefovi lokalnih narko-bandi.- Telo je našao starac koji se šetao šumom. Ćirić je ležao na boku, a ruke su mu bile krvave, pa je moguće da je mučen pre ubistva - kaže izvor Kurira iz istrage.Ćirić je ubijen s dva hica u grudi i jednim u potiljak.- Pored tela su nađeni bejzbol palica, dve kesice marihuane i neotvorene ženske najlon čarape, ali zasad se ne zna šta je nameravao da uradi i gde je krenuo - kaže naš sagovornik.

Prema nezvaničnim podacima, Ćirić je odranije poznat policiji kao član borčanskog narko-klana na čijem čelu je bio uhapšeni Dalibor Ristić Dača. Policija je prošle godine privodila Ćirića, ali nikada nije dokazano da se bavio preprodajom, zbog čega je mogao neometano da radi u školi.

Srećko Ćirić je bio hapšen u novembru 2009. zbog sumnje da je član „borčanske grupe“, ali je ubrzo oslobođen. On je, navodno, i svedočio u postupku koji se vodi protiv ovog klana.

- Pre više od godinu dana dogodila se pucnjava ispred njegove kuće, a potom smo čuli da je hapšen zbog preprodaje marihuane. Nisam verovao u to jer je izgledao kao porodičan čovek i ugledan nastavnik koga vole deca. Posle svega, danas ne znam šta da mislim o Ćiriću - rekao je jedan od njegovih komšija.

U naselju Padinska Skela spekuliše se i da Ćirić ima status svedoka u sudskom postupku koji je nedavno pokrenut protiv klana iz Borče. Zato istražni organi i veruju da se eventualno svedočenje o “borčancima” i krije kao mogući motiv ovog ubistva.

- Na čelu te bande nekad su bili Miša Luković i Dalibor Ristić. Svojevremeno se od njih odvojio Dragan Živković Žile, koji je organizovao drugu grupu. Luković i Živković su postali okoreli protivnici, a Ćirić je, navodno, bio pripadnik Živkovićeve grupe - kaže naš sagovornik.„Borčanski klan“ bio je poznat po iznudama, pljačkama i rasturanju narkotika. Oni su povezivani i s otmicom sina potpredsednika FK BSK u novembru 2012. Tad su uhapšeni Miša Luković, Zoran C., Željko K. i Gordana S.

Predavao fizičkoĆirić je godinama predavao fizičko vaspitanje u školi u Padinskoj skeli, a trenirao je i decu u karate klubu.- Borio se za školu bez nasilja i droge. Za njega imamo samo reči hvale, pomagao mi je kuću da sagradim - kaže komšija.

Porodica bez komentaraĆirićeva supruga juče nije želela da daje bilo kakve izjave.- Ne znam šta se desilo. Ne mogu da pričam - bilo je sve što je plačući rekla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja