MILOVAN BOJIĆ: Suđenje za Dedinje održano, Ostrog odložen za jun
Foto: BETA

Ponavljanje

MILOVAN BOJIĆ: Suđenje za Dedinje održano, Ostrog odložen za jun

Crna Hronika -
Suđenje za Dedinje, koje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda, nastavljeno je saslušanjem tri svedoka, a za sledeći pretres koji je zakazan za 27. maj predviđeno je saslušanje još jednog preostalog svedoka

BEOGRAD - Početak suđenja nekadašnjem ministru zdravlja Milovanu Bojiću zbog optužbi da je oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra odložen za 12. jun, pošto mu je danas, u isto vreme u istom Prvom osnovnom sudu, bio zakazan i nastavak suđenja zbog optužbi da je oštetio Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" za više od 200.000 nemačkih maraka.

Suđenje za Dedinje, koje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda, nastavljeno je saslušanjem tri svedoka, a za sledeći pretres koji je zakazan za 27. maj predviđeno je saslušanje još jednog preostalog svedoka.

Na tom suđenju i predstavnik oštećenog Instituta treba da precizira svoje izjašnjenje o tome da li se pridružuje krivičnom gonjenju Bojića i da li je uopšte oštećen.

Apelacioni sud u Beogradu je krajem prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Bojić bio osuđen na 10 meseci zatvora i naložio da se suđenje ponovi, pošto "prvostepeni sud nije dao jasan i precizan odgovor na pitanje kakvo je svojstvo imao Bojović prilikom preduzimanja radnji za koje je oglašen krivim, odnosno da li je imao svojstvo odgovornog ili službenog lica".Bojić, koji je svojevremeno bio visoki funkcioner JUL-a, optužen je da je zloupotrebom službenog položaja u produženom trajanju, kao odgovorno lice - direktor Instituta za kardio-vaskularne bolesti „Dedinje" u Beogradu, pribavio korist drugim osobama od aprila 1995. godine do oktobra 2000.Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je u septembru 2012. godine optužnicu protiv Bojića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio kliniku "Ostrog" za 300.000 evra, u kojoj je rukovodilac medicinskog sektora.

Pored Bojića, za isto krivično delo optuženi su beogradski advokat i predsednik Upravnog odbora u toj klinici Veljko Vukotić (60), kao i direktorka te specijalne bolnice za lečenje krvnih sudova Liljana Sarić (55).

Viši sud se, međutim, oglasio nenadležnim i prosledio predmet Prvom osnovnom sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track