Brat Luke Bojovića ubijen sa 4 hica u centru Beograda
Foto: Zorana Jevtic

SAČEKUŠA Krvavi mafijaški obračun u centru Beograda

Brat Luke Bojovića ubijen sa 4 hica u centru Beograda

Crna Hronika -
Nepoznati napadač s leđa prišao Nikoli Bojoviću (39) i pucao mu u potiljak, a kad je Nikola pao, overio ga s još nekoliko hitaca
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Napadač ispalio rafal od 20 metaka!Nikola Bojović (39), brat Luke Bojovića, nekrunisanog kralja "zemunskog klana", ubijen je juče oko sedam sati pred mnogobrojnim prolaznicima u Ulici carice Milice u centru Beogradu. Nepoznati napadač ispalio je oko dvadeset hitaca ka Lukinom bratu, koji je izdahnuo dvadesetak minuta kasnije u Urgentnom centru. Policija traga za ubicom i utvrđuje motive likvidacije.Prolaznici bežali- Nikola Bojović je svratio u pekaru kako bi kupio kifle. On je, kako smo saznali, svako jutro nosio doručak bolesnom ocu Vuku. Kad je izašao iz pekare i krenuo ka domu svog oca, napadač mu je prišao i s leđa mu pucao u potiljak i telo! Nikola je pao, a ubica je u njega ispalio više hitaca koji su ga pogodili u stomak, grudi i glavu - rekao je izvor Kurira iz istrage.Iako je u Ulici carice Milice bilo dosta ljudi, niko od njih, srećom, nije povređen.- Prolaznici su počeli da beže. Jedan metak je završio u pekari, a drugi u kombiju koji je dovezao hleb! Odmah posle pucnjave napadač je pobegao crvenim "pasatom", u kojem ga je čekao saučesnik - kaže naš sagovornik.Kifla pored lokve krviNikola Bojović je u lokvi krvi ležao na trotoaru.- Bio je pogođen u potiljak, grudi, stomak i ruku. Kad je stigla ekipa Hitne pomoći, disao je, ali jedva... Odmah je prevezen u Urgentni centar, ali lekari su bili nemoćni - kaže izvor Kurira.Prizor na licu mesta bio je jeziv.- Na trotoaru je ostala lokva krvi, a pored nje je bila kifla koju je Nikola kupio svom bolesnom ocu. Nedaleko od nje stajale su i Bojovićeve naočare za sunce - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje da je policija uzela snimke kamera za video-nadzor sa okolnih zgrada.- Pitanje je koliko će ti snimci biti od pomoći pošto je napadač bio maskiran kapuljačom - rekao je naš sagovornik i dodao da se Nikola Bojović nije žalio policiji da mu je iko pretio.

Vuk Bojović: Niko ne zna kako mi je sad- Ovo je tragedija ne za vas, nego za mene. Sve ono o čemu se pisalo doprinelo je da ostanem bez sina. Hvala na tome! Neću više ništa da komentarišem, jer nemam komentar. Niko ne zna kako mi je u ovom trenutku - rekao je potreseni Vuk Bojović.

Ko je Nikola BojovićNikola Bojović manje je poznat javnosti od rođenog brata Luke. Nikada nije osuđivan, a njegovo ime prvi put je javno izgovorio "zemunac" Sretko Kalinić.- Nikola Bojović je javio gde je Branko Jevtović Jorga, kojeg smo posle ubili Luka Bojović i ja - rekao je Kalinić.U oktobru prošle godine Nikola i Lukina supruga Barbara Bojović uhapšeni su u Španiji zbog sumnje da su bili deo međunarodne bande. Nikola je tvrdio da nema nikakve veze s tim i da je u Španiju došao samo da bi obišao brata u pritvoru i 20 dana kasnije pušten je iz pritvora. Nikola je 2008. bio optužen da je s bratom i još dvojicom njihovih prijatelja maltretirao M. E. i iznudio mu 7.200 evra, ali je sud tu tužbu odbacio zbog zastarelosti.

Luka pobesneo kad mu je uhapšen bratLuki Bojoviću, koji je od 9. februara 2012. u pritvoru u Valensiji, u Srbiji se sudi zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Branka Jevtovića Jorge i u pokušajima likvidacije Zorana Nedovića Šoka i Andrije Draškovića, kada su nastradala dvojica njihovih telohranitelja. Kad je Bojović, 11. oktobra 2012. godine, čuo da su španski policajci uhapsili Nikolu i Lukinu suprugu Barbaru, pobesneo je zbog toga što su im lisice na ruke stavljene naočigled troje maloletne dece.

Dačić: Tačno je da je ubijen Bojović

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je danas u centru Beograda ubijen Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, koji se nalazi u zatvoru u Španiji i koga potražuju srpske vlasti. "Prema informacijama koje sam dobio od policije, tačno je da je jutros ubijen Nikola Bojović", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Nikola Bojović je od ranije poznat policiji, a više informacija znaće se nakon uviđaja. Bratu Nikole Bojovića, Luki, u odsustvu se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu za više ubistava i pokušaja ubistava. Kako su javili beogradski mediji, nepoznati napadač pucao je na Bojovića sa više od 20 metaka u ulici Carice Milice oko sedam časova.

http://www.youtube.com/watch?v=NAxcq64NQJk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track