Podzemlje u panici zbog Lukine osvete

ŠPANCI ZA IZRUČENJE: Vođa „zemunskog klana“ mogao bi uskoro da stigne u beogradski zatvor

Podzemlje u panici zbog Lukine osvete

Crna Hronika -
U kriminalnim krugovima niko ne sumnja da će se Bojović osvetiti za smrt brata

BEOGRAD - Srpskim podzemljem šire se strah i panika!Najtraženiji srpski begunac od zakona Luka Bojović (41), čiji je dve godine mlađi brat Nikola ubijen u ponedeljak u centru Beograda, mogao bi uskoro da bude izručen Srbiji.Prema rečima Bojovićevog beogradskog advokata Dragoslava Ognjanovića, španske vlasti odlučile su da Luku izruče srpskom pravosuđu.- Krivični sud dao je preliminarnu saglasnost, ali advokat ima pravo da u roku od tri dana od prijema rešenja podnese žalbu. Predstoji i drugostepeni postupak i izvesno je da Bojović neće skoro stići u Srbiju - kaže Ognjanović.Kako prenose španski mediji, sud je odobrio izručenje Bojovića kako bi mu se sudilo zbog sumnje da je bio član grupe koja je tokom 2004. počinila tri ubistva i nekoliko pokušaja ubistava, a data je i saglasnost da u Beogradu odsluži kaznu od 15 meseci robije zbog nelegalnog držanja oružja, kao i osam meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Bojović je ranije izjavio da ne želi da bude izručen Srbiji jer su "njegova prava" u postupku koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom ugrožena.Čim se pročula vest o eventualnoj brzoj ekstradiciji „zemunca“, Beogradom su počela da kruže nagađanja o tome ko će sledeći biti izrešetan, jer niko u podzemlju ne sumnja da će Luka Bojović učiniti sve da preko svojih ljudi osveti smrt brata Nikole.Upućeni tvrde da je on za pogibiju mlađeg brata čuo samo nekoliko sati nakon pucnjave i da je to veoma teško podneo.- Ma koliko Luka bio psihički stabilan i jak, ovo je nešto što prevazilazi sve - rekao je izvor blizak srpskom pravosuđu.(J. S. - NA. S.)

Izrešetan... Nikola Bojović
Izrešetan... Nikola Bojović

Andrija, Šok i Joca na saslušanju♦ Policija i dalje traga za ubicom Nikole Bojovića (39) i u dosadašnjem toku istrage ispitani su svedoci koji su čuli pucnjavu. Privedenih zasad nema, a izvor Kurira procenjuje da je Nikola Bojović ubijen zbog osvete Luki Bojoviću i da bi on u španskom zatvoru osetio nemoć i strah!- Luka je optužen za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, a sumnja se da ima veze sa ubistvom Danila Radonjića, kao i sa ubistvom trojice saradnika Sretena Jocića i ubistvom Cvetka Simića. S Draškovićem, Nedovićem i Jocićem biće obavljeni informativni razgovori - navodi naš izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track