SPLIT: Počelo suđenje za Ediju Mišiću ubistvo Meksikanke

SPLIT: Počelo suđenje za Ediju Mišiću ubistvo Meksikanke

Crna Hronika -
Tužilaštvo tereti Mišića za teško ubistvo Meksikanke Selenu Masedo, koja je šetala i fotografisala na brdu Marijan kod Splita

ZAGREB - U Županijskom sudu u Splitu jutros je počelo suđenje 29-godišnjem Ediju Mišiću optuženom za ubistvo 31-godišnje Meksikanke prošlog leta u park šumi Marjan u tom gradu.

Suđenju prisustvuju brat i majka ubijene Selene Margarit Grasijano Masedo, kao i počasni meksički konzul u Hrvatskoj Marin Bosotin.

Tužilaštvo tereti Mišića za teško ubistvo na posebno okrutan i krajnje podmukao način. U optužnici se navodi da je 22. avgusta 2012. na Marjanu presreo Selenu Masedo, koja je šetala i fotografisala. Uz upotrebu sile, vezao joj je usta i ruke višeslojnom lepljivom trakom, a potom je odneo do ogradnog zida, položio na zemlju, skinuo je i kuhinjskim nožem prerezao po vratu. Devojka je iskrvarila.

Da bi sakrio zločin, ugurao je njeno telo u udubinu zida, prekrio ga zemljom, suvim granjem, sasušenim borovim iglicama i kamenjem kako bi ga uklopio u prirodni ambijent i učinio neprimetnim.

Telo ubijene Meksikanke pronađeno je dva dana pošto je njen brat, koji je takođe bio u Splitu, prijavio nestanak. Taj zločin potresao je Hrvatsku. Policija je istraživala više osoba, a ispitan je čak i jedan mladić iz Novog Sada.

Edi Mišić uhapšen je tek početkom oktobra, a u otkrivanju je pomogao dres Milana, pronađen u ruksaku nedaleko od mesta pronalaska tela ubijene Meksikanke.

Na ranije održanom pripremnom ročištu odbrana je tražila dodatno neurološko veštačenje Mišića, jer su mu pronađene ciste na mozgu.

Tužilaštvo traži za optuženog Mišića najstrožu kaznu od 40 godina zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track