SKANK SA KOSOVA: Zaplenjeno 140 kilograma, uhapšeno petoro
Foto: TANJUG

SKANK SA KOSOVA: Zaplenjeno 140 kilograma, uhapšeno petoro

Crna Hronika -
Policija sumnja da su navedene osobe nabavljale marihuanu na teritoriji KiM, organizovali mrežu "kurira“ i posrednika za krijumčarenje, "a zatim jedan deo preprodavali na teritoriji Srbije, a drugi krijumčarili prema zemljama EU, prvenstveno u Mađarsku, Austriju i Nemačku

BEOGRAD - Policija je na području Subotice i Sombora zaplenila 140 kilograma marihuane koja je sa područja Kosova švercovana i u države EU - pretežno Mađarsku, Austriju i Nemačku, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovom akcijom, u okviru koje je uhapšeno pet osoba, presečen je još jedan kanal ilegalne proizvodnje modifikovane marihuane "skanka", navodi se u saopštenju.

Droga, upakovana u 79 pvc paketa je pronađena na dve lokacije - u Subotici i Somboru, a akciju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i policijski službenici iz Kraljeva, Subotice i SomboraMUP navodi da su lišeni slobode F. L. (42 ) iz Peći "koji je organizovao ilegalnu trgovinu i nabavku droge sa područja KiM" i H.D. (35) iz Donje Dubice kod Podujeva, "koji je učestvovao u organizaciji i nabavci droge i nadgledao transport".

U saopštenju se navodi i da su lišeni slobode V. G. (37) iz Sombora, "koji je transportovao drogu iz Srbije u zemlje EU" i M. M. (54) iz Palića, "koji je drogu skladištio u svojoj porodičnoj kući".MUP je uhapsio i T. B. (45) iz Subotice, "koji je pronalazio i angažovao "kurire” koji vrše transport marihuane iz Srbije u zemlje EU i organizovao "skladištenje“ marihuane u blizini državne granice Srbije i Mađarske".

Policija sumnja da su navedene osobe nabavljale marihuanu na teritoriji KiM, organizovali mrežu "kurira“ i posrednika za krijumčarenje, "a zatim jedan deo preprodavali na teritoriji Srbije, a drugi krijumčarili prema zemljama EU, prvenstveno u Mađarsku, Austriju i Nemačku".

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Subotici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track