ŽALOST: Bez Andreja ništa više neće biti isto!
Foto: Zorana Jevtic

Beogradu juče sahranjen sin Nikolićeve savetnice

ŽALOST: Bez Andreja ništa više neće biti isto!

Crna Hronika -
Zlato moje, tiho je prošaputala Jasmina Mitrović Marić trenutak pre nego što je kovčeg s telom njenog sina Andreja (16) spušten u raku

BEOGRAD - Poslednje zbogom!Andrej Marić (16), sin Jasmine Mitrović Marić, savetnice predsednika Tomislava Nikolića, sahranjen je juče na beogradskom Novom groblju. Dečaka koji se, zajedno s komšijom Ismetom Fekovićem (64), 24. marta utopio u Savi i čije je telo nađeno 19. aprila u Dunavu, kod mesta Ram, ispratila je najbliža porodica i nekoliko stotina bliskih prijatelja i rođaka.Porodica kao utočišteOko 10 sati iz automobila parkiranog pred kapijom Novog groblja izašli su Andrejeva majka Jasmina, njen suprug Dragan i dvadesetogodišnji sin Matija. Grleći se, krenuli su ka crkvi na Novom groblju, gde su ih prijatelji i rodbina čekali kako bi im pružili podršku u najtežim trenucima i izjavili reči saučešća.- Iako je Jasmina uspešna poslovna žena, njeno najsigurnije utočište je njena porodica. Znam da bi se ona odmah odrekla svega samo za još jedan trenutak sa sinom! Puna dva meseca se nadala da je živ... Čak i kad je Andrejevo telo nađeno, danima je odbijala da uzorak DNK da na analizu... Nije mogla da se pomiri s tim da Andreja više nema - priča bliska prijateljica porodice Marić.Tokom opela Jasmina i suprug sve vreme su stajali zagrljeni, dok je njihov sin Matija pokušavao da zaustavi suze.- Jasmina je ponosna žena. Ni ona ni njena porodica ne žele da ih drugi vide kako tuguju. Istina je da samo oni znaju kako im je - rekla je rođaka porodice.Skrivali bolPosle polučasovne molitve, bez govora i velike pompe, sanduk je u potpunoj tišini spušten u raku. Bolan jecaj tek tada se oteo iz Jasmininih grudi.- Zlato moje - tiho je prošaputala Jasmina milujući sinovljev sanduk, posle čega je rukama sakrila lice.Stotine đaka Šeste beogradske gimnazije sa profesorima juče su došli da se oproste od svog „najvedrijeg i najomiljenijeg druga“.- Uvek je bio vedar i pun optimizma. Pomagao nam je oko učenja i zasmejavao nas. Više ništa neće biti isto bez njega - gušeći se u suzama rekla je Andrejeva prijateljica Ana.

Predsednik Nikolić sa suprugom, sinom i savetnikom Antićem
Predsednik Nikolić sa suprugom, sinom i savetnikom Antićem

Aleksandar Vučić podelio tugu
Aleksandar Vučić podelio tugu

Andrej Marić
Andrej Marić

Na sahrani i predsednik NikolićPodršku porodici Marić juče su, između ostalih, pružili i predsednik Tomislav Nikolić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, šef poslaničke grupe DS Borko Stefanović, savetnik predsednika Nikolića Oliver Antić, ministar kulture Bratislav Petković, novinar Milomir Marić i mnogi drugi. Dok je Aleksandar Vučić bio primoran da se posle izjave saučešća porodici vrati svojim dnevnim obavezama, predsednik Nikolić je tokom čitave sahrane bio uz porodicu svoje koleginice i prijateljice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track