Daniloviću prijatelj zario nož i odsekao mu palac!
Foto: Dado Đilas

Predsednika Partizana umalo ubio najbolji drug

Daniloviću prijatelj zario nož i odsekao mu palac!

Crna Hronika -
Drama Branko Filipović, vlasnik „Kafanice“, posle svađe s predsednikom KK Partizan počeo da ga udara u glavu, pa mu zario sečivo do jetre i isekao mu palac

BEOGRAD - Danilović i Filipović su cele večeri sedeli za istim stolom, nazdravljali i pili!Predrag Saša Danilović, direktor Košarkaškog kluba Partizan i proslavljeni košarkaš, izboden je, najverovatnije, nožem juče oko 2.30 časova u etno-restoranu „Kafanica“ na Košutnjaku. Njega je u tuči teško povredio najbolji prijatelj i vlasnik „Kafanice“ Branko Filipović zvani Fido.- Danilović i Filipović su godinama nerazdvojni prijatelji. Predrag je, kao što to često čini, u petak uveče navratio kod Fida u kafanu. Sedeli su za istim stolom, pili, nazdravljali i veselili se. Međutim, kad je prošla ponoć, počeli su sve glasnije da pričaju. Kako je alkohol lagano činio svoje, sve je preraslo u žučnu raspravu, tokom koje je Fido u jednom trenutku pukao! Dograbio je pikslu koja je bila na njihovom stolu i počeo da udara Danilovića u glavu - priča očevidac incidenta na Košutnjaku.Gosti su odmah skočili i razdvojili Danilovića i Filipovića, dok je jedna od prestravljenih radnica odmah pozvala policiju i lekare.- Predrag je oterao lekare! A onda se vratio unutra i opet nastavio da se svađa i tuče sa Fidom! Ovoga puta letele su i čaše i flaše! U opštem metežu Fido je nasrnuo na svog najboljeg prijatelja, ubo ga dva puta u stomak i isekao mu palac! Niko, međutim, nije video sa čime ga je ranio, ali se sumnja da je u pitanju nož - priseća se sagovornik.Pošto je ranjen, Danilović se, kako saznajemo, oko pet časova, sam i s povredama opasnim po život, dovezao do Urgentnog centra, gde je hitno operisan. Iako je odbio da sarađuje s policijom, inspektori su saslušanjem zaposlenih u „Kafanici“, kao i gostiju lokala, ubrzo shvatili da je napadač niko drugi do Danilovićev najbolji drug.- Interesantno je da je Filipović ujutru među prvima posetio Danilovića. Iako je inspektorima obećao da će sa advokatom doći u zgradu beogradske policije na saslušanje, Filipović to nije učinio, pa je za njim raspisana potraga - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Navijač očevidac ranjavanja?!Prema rečima očevidaca, jedan od svedoka sukoba u „Kafanici“ bio je stariji i „viđeniji“ navijač Partizana, inače i Danilovićev i Filipovićev blizak prijatelj.- Došao je u kafanu sa suprugom i pozdravio se i s Fidom i s Danilovićem. Niko, međutim, ne može da tvrdi koliko dugo je ostao i da li je prisustvovao krvavom obračunu, jer su svi bili koncentrisani na to da razdvoje košarkaša i vlasnika kafane - kaže očevidac.

Čeka ga zahtevna operacija stomakaLekari Urgentnog centra konstatovali su da je Danilović, uz dve ubodne rane stomaka, zadobio i potres mozga, nekoliko posekotina na glavi, te da mu je isečena tetiva palca desne ruke.- Sečivo mu je s desne strane stomaka stiglo do jetre. Najveći problem je što će hirurzi morati da mu otvaraju ceo stomak i grudni koš kako bi videli da mu unutrašnji organi i creva nisu oštećeni! Mikrohirurzi su mu spojili tetive na ruci i nosiće gips minimum dva meseca - kaže za Kurir izvor iz Urgentnog centra.

Ilustracija: Borislav Miletić
Ilustracija: Borislav Miletić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track