KOBNO KUPANJE: Novosađanin se udavio u Ulcinju

Nesreća na maloj plaži

KOBNO KUPANJE: Novosađanin se udavio u Ulcinju

Crna Hronika -
Nikola Kampić (23), i pored upozorenja spasilaca da su talasi veliki, ušao da se okupa i nastradao pred drugaricom

ULCINJ - Nastradao tokom skupa studenata.

Student Nikola Kampić (23) iz Platičeva kod Rume utopio se u petak na Maloj plaži u Ulcinju. On je otišao da se okupa s drugaricom iako su spasioci na plaži upozorili da su talasi veliki i opasni za kupanje.

- Devojka je ostala na plaži, a on je ušao u vodu i samo nekoliko minuta kasnije ogromni talas ga je poklopio i odvukao u dubinu. Spasioci su odmah ušli u vodu za njim. Međutim, kad su ga izvukli na obalu, već je bio mrtav - kaže izvor Kurira.

Nikola Kampić bio je student četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Sa svojim kolegama boravio je u Ulcinju, na skupu studenata Agronomijada 2013, na kojem je učestvovalo više od 10 fakulteta i visokih škola iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

- Otišli smo 12. maja i trebalo je da ostanemo do 20. maja. Bilo je lepo sve dok se nije dogodila ova tragedija, koja nas je potresla. Naša grupa iz Novog Sada napustila je skup odmah posle nesreće - kazao je jedan od studenata koji je bio u društvu nastradalog Nikole.

Nikolini rođaci i prijatelji kažu da je bio dečko za primer.

- Bio je odličan učenik mitrovačke gimnazije, nakon čega je upisao fakultet u Novom Sadu. Brinuo je o svom mlađem bratu, s kojim je živeo u Novom Sadu, a često je obilazio roditelje, baku i deku. Mnogo nam je žao što se to desilo - kaže komšinica Miljana K.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track