Muža nisam varala, a ipak mi je odsekao uvo!
Foto: Nebojsa Mandic

Potresno Ispovest unakažene žene iz Beograda

Muža nisam varala, a ipak mi je odsekao uvo!

Crna Hronika -
U strahu Dragoje je u zatvoru, ali verujem da će me ubiti onog dana kad bude izašao na slobodu, kaže Julija Đurđević

BEOGRAD - Podnela zahtev za razvod braka!Dragoje je sve unapred isplanirao! Kao da je namerno hteo da ode u zatvor jer je celog života maštao o tome da bude kriminalac! Tog dana ništa nije nagoveštavalo da će me pretući i unakaziti! Ujutru smo išli da izvadi krv, onda na pijacu. Nosio je torbe i pomagao mi! Sve je bilo normalno... Posle me pozvao u prizemlje kuće da mu nešto pomognem, a onda je nastao masakr...Histerisao zbog porukeZapočela je, ekskluzivno za Kurir, ispovest Julija Đurđević (43), koju je 29. aprila pretukao muž Dragoje (48), polomio joj vilicu i odsekao deo uveta! Dragoje je, prilikom bekstva, hicem iz pištolja ranio komšinicu Ivanu R. (28), kojoj je pokušao da ukrade automobil, potom je oteo drugo vozilo i opljačkao trafiku, a uhapšen je iste večeri u selu Vranovac kod Jagodine.- Kad sam sišla sa sprata, on je zaključao vrata. Selotejpom je pokušao da mi veže ruke. Izvadio je telefon i histerisao zbog bezazlene poruke koju sam poslala kolegi, a u kojoj sam ga zezala zbog neke žene. Nikad ga nisam prevarila, a on mi je ipak odsekao uvo.. Odjednom me je udario pesnicom! Tad mi je polomio vilicu, a ja sam se onesvestila - priseća se Julija, koja je, kako kaže, 27 godina trpela porodično nasilje.Osvestila se u bolniciKad se osvestila, sva krvava, pokušala je da se popne na sprat i pozove pomoć.- Tek tad sam videla šta mi je uradio! Uvo mi je bilo odsečeno, kosa iščupana, iscepana arkada... Bila sam u nesvesti, a on me je kasapio i iživljavao se nada mnom! Hteo je da me unakazi, da me ubije, da mi uništi ugled... Na stepenicama sam srela uplašenog sina. Uspela sam samo da mu kažem da zove policiju i Hitnu pomoć. U hodniku sam se ponovo onesvestila. Došla sam k sebi tek u bolnici - priča Julija.Ona dodaje da i dalje ne zna zbog čega ju je suprug unakazio.Ceo život ljubomoran- Ceo život je bio ljubomoran! Zbog toga se nisam družila s komšijama, išla na piće s prijateljicama... Samo sam gledala da ne učinim nešto što bi ga naljutilo. Bio je ljubomoran i zbog mog poslovnog uspeha. Rekla sam mu i da ću se razvesti od njega čim deca stanu na svoje noge. Zbog čega je sve ovo uradio i dalje mi nije jasno - rekla je Julija i dodala da je, posle svega, podnela zahtev za razvod braka.- Strepim za svoj život! On može i iz pritvora nekog da pošalje da me napadne! Šta ću onda kad bude izašao iz zatvora? Verujem da će da me ubije istog dana - priča preplašena žena.

Dvaput ženi lomio rebraJulija Đurđević kaže za Kurir da joj je muž dva puta polomio rebra.- Prvi put se desilo kad mi se ćerka istrgla iz ruke, posle čega ju je udario automobil. Bio je ljut jer je mislio da je nisam dobro čuvala. Drugi put sam htela da odbranim sina od njega, ali me je bacio na drvenu stranu kreveta. Često me je udarao pesnicom ili me šamarao, to je bio njegov način za rešavanje problema jer je mislio da je uvek on u pravu - kaže Julija.

Pretio da će joj silovati sestru- Dragoje me je tukao otkad me poznaje! Zabavljali smo se devet godina. Pokušavala sam da ga ostavim, ali mi je pretio. Govorio mi je da će moju sestru odvesti u šumu, gde će je neki muškarci silovati. Mislila sam da će ga ljubomora proći s godinama, udala sam se za njega i trpela sve i svašta zbog mira u kući. Nisam zvala policiju jer bi mi onda bilo još gore. Oni bi ga pustili, a on bi me tek tad prebio. Svaki put kad bi me udario, ja sam mu opraštala jer bi se sutradan izvinjavao - kaže Julija...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track