NAPADAČ NA DANILOVIĆA: Fidu preti 40 godina robije!

NAPADAČ NA DANILOVIĆA: Fidu preti 40 godina robije!

Crna Hronika -
Ne mogu sada da prejudiciram kako će se braniti pred istražnim sudijom. Za delo za koje je sada osumnjičen propisana je i maksimalna kazna zatvora - kaže advokat Jugoslav Tintor branilac Filipovića

BEOGRAD - Branku Filipoviću je u nedelju tužilac pre saslušanja prekvalifikovao krivično delo za koje se tereti i umesto nanošenja teških telesnih povreda opasnih po život sada je osumnjičen za pokušaj ubistva i preti mu kazna i do 40 godina zatvora.

- Po mom savetu juče je na saslušanju u policiji branio ćutanjem, nakon saznanja da mu je delo prekfalifikovano pre nego što je saslušan. Ne mogu sada da prejudiciram kako će se braniti pred istražnim sudijom. Za delo za koje je sada osumnjičen propisana je i maksimalna kazna zatvora - kaže advokat Jugoslav Tintor branilac Filipovića.

On tvrdi da je Filipović uhapšen u trenutku kada je krenuo da se preda u policijsku stanicu Čukarica gde je i priveden nakon hapšenja na mostu “Gazela”.

Policija mu je odredila zadržavanje od 48 sati nakon čega će biti priveden kod istražnog sudije.

Njega su priveli pripadnci interventne policije, koji su obavljali redovnu kontrolu. Zaustavljen je u automobilu u kome nije bio sam, a njegov saputnik je takođe priveden. Filipović je sproveden u policijsku stanicu beogradske policije gde ćemu biti određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnji da je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život.

Filipović je bio u bekstvu od 18. maja kada je nožem izbo svog najboljeg prijatelja Predraga Danilovića. On je svom advokatu ostavio pismo u kome se izvinio za napad, ali nije objasnio razlog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track