ZBOG NASLEDSTVA: Amerikanka lažirala brak sa mrtvim Srbinom
Foto: Dejli Mejl

ZBOG NASLEDSTVA: Amerikanka lažirala brak sa mrtvim Srbinom

Crna Hronika -
Unuka osnivača kompanije "Lirdžet" falsifikovala je brak sa poginulim reli vozačem Aleksandrom Đorđevićem kako bi se dokopala njegove imovine vredne 200.000 evra

LAS VEGAS - Alison Lir (39) iz Las Vegasa, unuka Vilijama Lira, osnivača kompanije "Lirdžet" koja proizvodi mlazne avione, uhapšena je zbog sumnje da je falsifikovala brak sa reli vozačem srpskog porekla Aleksandrom Đorđevićem, kako bi nasledila svu njegovu imovinu vrednu 200.000 evra, među kojom se nalaze dva sportska automobila i kolekcija pištolja.

Inače, pre tri godine, Đorđević je poginuo u prevrtanju automobila tokom trke u severnoj Nevadi.

Alison je, prošle nedelje, uhapšena u noćnom klubu "Hakasan" i suočava se sa optužbama za lažiranje braka, falsifikovanje dokumenata i krivokletstvo.

Slobodan Đorđević, Aleksandrov otac navodi da njegov sin nikada nije rekao ni reči o nameri da se oženi.

"Nije to bila nikakva velika ljubav. Zabavljali su se svega nekoliko meseci i mislim da je nju zanimao samo novac", rekao je Slobodan Đorđević.

Pre nego što ga je upoznala, Alison Lir je imala profil na sajtu za upoznavanje, na kom su milioneri tražili partnerke, što je dodatno stavilo pod znak pitanja njene časne namere prema Aleksandru.

Nakon njegove smrti, ona je na sudu priložila venčani list, prema kom je sporan brak sklopljen samo pet dana pre nego što je Đorđević poginuo, i to u kući Alisoninih roditelja, koji, međutim, nikada nisu čuli za to.

Prema navodima iz overenih sudskih dokumenata, njen otac Džon Lir advokatima je rekao da bi znao za tako nešto da se zaista odigralo u njegovom domu. Osim toga, sveštenik koji je navodno sklopio brak između Alison i Aleksandra nikada nije aplicirao za dozvolu za venčanja u državi Nevada, a policiji je rekao i to da je od njega posle Aleksandrove smrti traženo da potpiše antidatirani venčani list, što je odbio.

Osobe koje su označene kao svedoci venčanja policija takođe nije uspela da pronađe.

Ovaj fiktivni brak je Đorđevićevim roditeljima dodatno naneo bol, budući da ih je Alison, kao Aleksandrova „udovica“, posle nesreće sprečila da vide njegovo telo, pa im je tek posle tri meseca i sudskog procesa dozvoljeno da sahrane svog sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track